Spitskoolsalade met komkommer, appel en gember-mosterddressing
Dit is een recept voor een simpele salade op basis van spitskool. Je kunt de hoeveelheid dressing natuurlijk gemakkelijk verdubbelen of halveren, afhankelijk van hoeveel dressing je wilt gebruiken.
Porties Prep Tijd
1persoon 15minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 15minuten
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
Gember-mosterddressing
Optioneel
Instructies
  1. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Ik heb gemberpuree uit zo’n potje gebruikt, maar je kunt ook zo’n zelfde hoeveelheid vers geraspte gember gebruiken. Breng de dressing eventueel verder op smaak met wat zwarte peper en zeezout.
  2. Snijd alle ingrediënten voor de salade. Afhankelijk van hoe groot en dik de bosui is die je in huis hebt kun je er één of twee gebruiken. In plaats van bosui kun je overigens ook witte ui, rode ui of sjalot gebruiken. Om de komkommer in dunne reepjes te snijden kun je deze eerst in de lengte doormidden snijden. Verwijder vervolgens het zachte vruchtvlees door deze met een lepel eruit te schrapen. Snijd tot slot de twee helften in dunne reepjes.
  3. Meng de dressing door alle gesneden salade. Strooi er eventueel nog zoiets als amandelen, walnoten of sesamzaadjes overheen. Heb je toevallig een (blad)peterselieplantje? Dan zou je wat blaadjes fijn kunnen hakken en deze er ook overheen kunnen strooien.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!