Tagliatelle met spinazie, tomaatjes en spek

Tagliatelle met spinazie, tomaatjes en spek | Gewoon een foodblog!
Tagliatelle met spinazie, tomaatjes, spek, knoflook, ui, gember, pijnboompitten en Parmezaanse kaas

Ga direct naar het onderstaande recept

Over de tagliatelle met spinazie, tomaatjes en spek

Dit is een héél simpel recept voor een pastagerecht met spinazie dat je binnen een kwartiertje op tafel kunt zetten. Bovendien smaakt het nog heerlijk ook! De hoofdingrediënten voor dit gerecht zijn verse spinazie, cherrytomaatjes en spekjes, maar de ui, knoflook en gember zijn eigenlijk even belangrijk. Geroosterde pijnboompitjes maken de pasta helemaal af.

Hoewel er geen gebruikgemaakt wordt van kookroom of zoiets dergelijks om een saus te creëren is dit toch een zeer smeuïge pasta. Dit komt door het vocht dat uit de tomaatjes en uit de spinazie komt. Dit kookvocht, samen met het beetje vet dat uit de spekblokjes is getrokken en met ingrediënten zoals de witte wijnazijn, knoflook, chilipoeder en gember, vormt de saus voor dit simpele pasta recept. Wanneer je een beetje geraspte kaas door dit vocht doet wordt de saus namelijk gebonden.

Als je liever een vegetarische pasta eet, dan zou je het spek natuurlijk achterwege kunnen laten. De smaak van het hele gerecht zal wel wat anders zijn (maar niet minder smakelijk!). Je kunt er dan voor kiezen om er bijvoorbeeld een hardgekookt eitje in partjes door te doen.

Tagliatelle met spinazie, tomaatjes en spek | Gewoon een foodblog!
Buon appetito!

Tagliatelle met spinazie, tomaatjes en spek recept

Recept Afdrukken
Tagliatelle met spinazie, tomaatjes en spek
Dit is een simpel recept voor een snel pasta gerecht. Ik heb tagliatelle gebruikt, maar je zou ook een andere pastasoort kunnen gebruiken zoals spaghetti of linguine. Als je van pikant eten houdt, dan kun je ervoor kiezen om iets meer chilipoeder toe te voegen. In deze verhouding tot de rest van de ingrediënten is de chilipoeder slechts subtiel aanwezig.
Maaltijd Diner
Keuken Italiaans
Prep Tijd 3 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Maaltijd Diner
Keuken Italiaans
Prep Tijd 3 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet een pan met water op het vuur, doe er flink wat zout bij en breng aan de kook. Kook de pasta nét al dente.
  2. Bak in de tussentijd de spekjes op matig vuur gedurende enkele minuten. Als de spekjes halverwege zijn voeg je een eetlepel olijfolie, de rode ui, de knoflook, de gember en het chilipoeder toe.
  3. Wanneer deze ingrediënten zo goed als klaar zijn voeg je de cherrytomaatjes en de witte wijnazijn toe. Als de witte wijnazijn iets is ingekookt voeg je de spinazie toe.
  4. Als de spinazie eenmaal is geslonken, dan is er veel vocht uitgekomen. Dit vocht is vermengd met het vocht van de tomaatjes, de witte wijnazijn, de olijfolie en het beetje vet van de spekblokjes. Zet het vuur laag en duw de ingrediënten aan één kant van de pan zodat al het vocht in het midden van de pan ligt. Voeg hier een klein handje geraspte (Parmezaanse) kaas aan toe er roer er goed doorheen. Het beetje kaas fungeert als een bindmiddel en zorgt ervoor dat het vocht iets dikker wordt, waardoor je een soort sausje creëert die alle smaken van het recept bevat.
  5. Voeg de gekookte en uitgelekte pasta toe aan de pan met alle ingrediënten en roer het goed door elkaar. Laat tot slot nog een minuutje zachtjes pruttelen voordat je de pasta serveert. Voeg vlak voor het serveren de limoensap toe.
  6. Garneer de pasta met Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten. Maak het gerecht af met een klein scheutje olijfolie.
Deel dit Recept

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *