Tonijnsalade met augurken, kappertjes en rode ui
Wil je zelf tonijnsalade maken? Dan is dit recept iets voor jou! Er zijn verschillende manieren waarop je tonijnsalade kunt maken, afhankelijk van de ingrediënten die je lekker vindt. Deze tonijnsalade is gemaakt met tonijn, augurken, kappertjes en rode ui.
Porties Prep Tijd
1persoon 10minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Maak een blikje tonijn (met ongeveer 100 gram uitlekgewicht) open en giet de olie of het water uit het blikje.
  2. Snipper een kleine rode uit. Heb je een grote rode ui? Gebruik dan de helft.
  3. Verwijder de zachte zaadlijsten van de halve augurken zodat je alleen het hardere gedeelte overhoudt. Snijd deze in kleine blokjes.
  4. Hak ongeveer een eetlepel verse peterselie fijn.
  5. Doe de tonijn, rode ui, augurk, kappertjes en grove mosterd in een mengkom. Voeg vervolgens twee eetlepels mayonaise, fritessaus of halvanaise en een eetlepel ketchup toe. Meng goed door elkaar.
  6. Voeg daarna beetje bij beetje ketchup en mayonaise toe totdat je de gewenste smaak en textuur van de tonijnsalade hebt bereikt. Houd ongeveer deze verhouding aan: 1/3e ketchup en 2/3 mayonaise. Ik heb drie grote eetlepels mayonaise en twee kleine eetlepels ketchup gebruikt.
  7. Breng op smaak met zout en peper en voeg tot slot de gehakte peterselie toe.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!