Wortel sinaasappel smoothie met banaan

Wortel sinaasappel smoothie met banaan | Gewooneenfoodblog.nl

Over de wortel sinaasappel smoothie met banaan

Het is donderdag natuurlijk Koningsdag en ik bedacht mij last-minute dat het misschien toch leuk zou zijn om een recept met een oranje thema op de blog te plaatsen. Helaas is het al bijna donderdag, waardoor ik niet echt de tijd meer had om een recept voor een baksel te bedenken, te maken en uit te schrijven. Het is dan ook een recept voor een oranje smoothie met wortel, sinaasappel en banaan geworden! Start Koningsdag met deze smoothie en je hebt in ieder geval alvast twee stuks fruit en een deel van je groente binnen. Ideaal, toch?

(Ik moet toch beter gaan plannen, want vorig jaar kwam ik ook relatief kort voor Koningsdag met mijn recept voor een worteltaart.)

Ga direct naar het onderstaande recept

Zoals alle smoothies is ook dit recept voor de wortel sinaasappel smoothie met banaan heel erg makkelijk om te maken. Je doet alle ingrediënten in je blender, laat het apparaat een minuutje draaien en klaar ben je. Het meeste werk zit ‘m in het schillen van de sinaasappel. Dat kan overigens ook aan mij liggen, want ik eet vrijwel nooit sinaasappels. Bij het schillen van de sinaasappel ging ik dan ook niet echt praktisch te werk en daardoor duurde het eventjes. Nou ja, dat terzijde.

Smoothie maken met wortel, sinaasappel en banaan | Gewooneenfoodblog.nl

Vegan wortel sinaasappel smoothie met banaan?

Dit recept voor een wortel sinaasappel smoothie met banaan kun je natuurlijk eenvoudig naar eigen wens aanpassen. Ik heb halfvolle melk gebruikt, maar voor een vegan smoothie kun je uiteraard sojamelk, amandelmelk of kokosmelk gebruiken. (Vooral dat laatste lijkt mij lekker.) In plaats van pure kokosmelk uit een blik is zo’n verdunde kokosdrink overigens misschien een betere optie, anders wordt de oranje smoothie best een caloriebommetje.

Oranje smoothie met hennepzaad en chiazaad

Omdat ik nog een beetje eiwitten en andere voedingsstoffen aan de wortel sinaasappel smoothie met banaan wilde toevoegen heb ik er zowel een eetlepel hennepzaad als chiazaad aan toegevoegd. Voor wat extra smaak zit er een eetlepel kokosrasp doorheen. Hoewel deze ingrediënten wel in het recept genoemd worden, zijn de ingrediënten geheel optioneel.

Oranje smoothie met wortel, sinaasappel en banaan | Gewooneenfoodblog.nl

Fijne dag donderdag!

Recept wortel sinaasappel smoothie met banaan

Benodigdheden:

Heb je nog geen foodprocessor of blender? En wil je er misschien eentje kopen? Lees dan mijn review van de Bosch MCM3501M MultiTalent 3 Foodprocessor.

Recept Afdrukken
Wortel sinaasappel smoothie met banaan
Dit is een recept voor een simpele smoothie met wortel, sinaasappel en banaan. De chiazaad, hennepzaad en kokosrasp zijn optioneel en hoef je niet toe te voegen. Je kunt een (plantaardige) melk naar keuze gebruiken; ik heb voor de smoothie op de foto's halfvolle melk gebruikt. Ik heb een handsinaasappel gebruikt, maar je kunt ook een perssinaasappel gebruiken.
Prep Tijd 10 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Wortel sinaasappel banaan smoothie
Optioneel
Prep Tijd 10 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Wortel sinaasappel banaan smoothie
Optioneel
Instructies
  1. Schil een wortel van ongeveer 100 a 120 gram, maak de sinaasappel schoon en pel de banaan. Voeg alle ingrediënten toe aan een blender en laat de machine een minuut of twee draaien totdat je een gladde smoothie hebt. Je zou eerst de helft van de (plantaardige) melk kunnen toevoegen zodat je beter de dikte van de smoothie kunt bepalen. Afhankelijk van de grootte van de banaan en sinaasappel heb je misschien meer of minder nodig dan in het recept staat aangegeven.
Deel dit Recept

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *