Wrappizza met aubergine, tomaat, paprika en ham

Wrappizza met aubergine, tomaat, paprika en ham | Gewoon een foodblog!
Wrappizza met aubergine, tomaat, paprika en ham

Ga direct naar het onderstaande recept

Over de wrappizza met aubergine, tomaat, paprika en ham

Haal je ook wel eens een pak wraps, gebruik je er twee en blijf je achter met de rest? Ik heb dat “probleem” in ieder geval wel. Gelukkig kun je wraps prima in de vriezer bewaren en ze eruit halen op het moment dat je ze nodig hebt. Toch eet ik ze niet vaak, waardoor zo’n pak met overgebleven wraps lange tijd ruimte in m’n vriezer innemen.

Een tijdje terug kwam ik er echter achter dat je heel gemakkelijk én snel een pizzaatje kan maken met een wrap als bodem. Zo’n wrappizza is – voor mij in ieder geval – een handige manier om af en toe eens een wrap te gebruiken. Eén pizzaatje is bijvoorbeeld genoeg voor een lekkere lunch (als avondeten zou ik er twee maken).

Je kunt werkelijk alle ingrediënten op een wrappizza doen die je lekker vindt en die je in huis hebt. Enkele weken geleden bijvoorbeeld had ik op zondag als lunch een pizzaatje gemaakt met cherrytomaatjes, paprika, aubergine en een paar plakjes ham. Hier had ik een fotootje van gemaakt, maar nooit een recept voor uitgeschreven. Vandaag was het daar toch maar eens tijd voor geworden.

Zoals gezegd kun je allerlei toppings gebruiken die je op een normale pizza ook lekker vindt. Beschouw dit recept dan ook meer als een basis die je naar eigen wens kunt invullen. Je kunt bijvoorbeeld een wrappizza maken met tonijn en ui, met champignons, Spaanse peper en salami of met meerdere soorten kaas. Leef je uit!

De wrappizza gaat maar redelijk kort de oven in (zo’n acht minuten), dus houdt daar wel rekening mee met de keuze voor ingrediënten. Ingrediënten die echt gaar moeten zijn en/ of lang nodig hebben om te garen zou je eerst voor moeten bakken of koken, waardoor het idee van een snel pizzaatje een beetje verloren gaat. Maar je kunt er natuurlijk zoveel werk van maken als je wilt!

Wrappizza met aubergine, tomaat, paprika en ham | Gewoon een foodblog!
Buon appetito!

Wrappizza met aubergine, tomaat, paprika en ham recept

Recept Afdrukken
Wrappizza met aubergine, tomaat, paprika en ham
Dit is een simpel recept voor een snel pizzaatje met een wrap als bodem. Nuttig er bijvoorbeeld één als lunch of maak twee compleet verschillende wrappizza's voor een divers avondmaaltijd!
Maaltijd Lunch
Keuken Italiaans
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 8 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Maaltijd Lunch
Keuken Italiaans
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 8 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm een oven voor op 200 graden.
  2. Smeer de wrap in met de tomatenpuree. Je kunt de tomatenpuree eventueel eerst op smaak brengen met een beetje kruiden, olijfolie en peper en zout voordat je de tomatenpuree uitspreidt over de wrap.
  3. Beleg de wrap met een paar plakjes ham. Snijd de groenten in kleine blokjes (zodat ze snel gaar zijn) en verdeel over de wrap. Snijd de cherry tomaatjes door de helft en nogmaals door de helft, verdeel ze vervolgens over de wrap. Strooi de kappertjes erover, evenals de Italiaanse kruiden. Voeg optioneel en naar smaak tabasco, peper en zout toe.
  4. Besprenkel met wat olijfolie en doe er tot slot een handje kaas naar keuze over. Je kunt natuurlijk gewone geraspte kaas gebruiken, maar ook mozzarella. Zelf had ik er Parrano snippers overheen gedaan.
  5. Bak de wrappizza ongeveer acht minuten in de oven; zolang duurde het bij mij om een knapperige bodem te krijgen. Houd de wrappizza tussentijds af en toe in de gaten, want vooral de randen kunnen snel verbranden.
  6. Garneer met verse basilicum en eet smakelijk!
Deel dit Recept

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *