Zoetzure drumsticks met groenten

Zoetzure drumsticks met groenten en ananas uit de oven | Gewoon Een Foodblog!
Zoetzure drumsticks met groenten en ananas uit de oven

Over de zoetzure drumsticks met groenten uit de oven

Het blijft toch een beetje verrassend; hoe lang je soms over een gerecht na kunt denken, de benodigde ingrediënten bedenkt en in huis haalt, de juiste specerijen, kruiden en sauzen erbij zoekt… en dat het gerecht vervolgens tegenvalt. Terwijl je soms de restjes van je koelkast opmaakt, wat dingen bij elkaar gooit en positief verrast bent met het eindresultaat. Deze makkelijke ovenschotel met zoetzure drumsticks, groenten en ananas behoort tot die tweede categorie. Doe wat drumsticks, ananas, groenten en homemade zoetzure saus in een ovenschotel, wacht ongeveer 25 minuten en enjoy. Bijkomend pluspunt: weinig afwas!

Zoetzure drumsticks met uit de oven | Gewoon Een Foodblog!

Aan deze zoetzure drumsticks kun je allerlei groenten toevoegen. Zelf heb ik gekozen voor wortelen, paprika en een rode ui. Helaas had ik alleen nog maar een halve gele paprika en een groene paprika in huis. Aangezien ik altijd zo’n zak met drie kleuren haal is het wel duidelijk welke kleur mijn voorkeur heeft 🙂 Ook hier voor dit gerechtje had ik liever rode paprika gebruikt, zowel voor de kleur als de zoetere smaak (in vergelijking met de meer bittere groene paprika). Je zou in plaats van deze groenten bijvoorbeeld ook zoiets als courgette en/ of broccoli kunnen gebruiken.

Zelf heb ik wat zilvervliesrijst gekookt voor bij deze zoetzure drumsticks met groenten en ananas uit de oven. In plaats daarvan zou je ook ongeveer van 150 gram per persoon (zoete) aardappelen in de ovenschotel kunnen doen. In dat geval heb je écht een eenpansmaaltijd! In dat geval kun je ervoor kiezen om de zoetzure saus in hoeveelheid met een kwart of met de helft te vermeerderen zodat er genoeg saus is om ook de aardappelen met een laagje saus te bedekken.

Drumsticks met groenten, ananas en zoetzure saus | Gewoon Een Foodblog!
Eet smakelijk!

Recept zoetzure drumsticks met groenten uit de oven

Recept Afdrukken
Zoetzure drumsticks met groenten
Maaltijd Diner
Keuken Aziatisch
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Drumsticks, groenten en ananas
Zoetzure saus
Ter garnering (optioneel)
Maaltijd Diner
Keuken Aziatisch
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 25 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Drumsticks, groenten en ananas
Zoetzure saus
Ter garnering (optioneel)
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.
  2. Vermeng alle ingrediënten voor de zoetzure saus in een kommetje. Voeg alle ingrediënten beetje bij beetje toe totdat je de gewenste smaak hebt bereik.
  3. Snijd de groenten in ongeveer even dikke en grote stukjes zodat ze gelijkmatig garen. Plaats de groenten en de drumsticks in een ovenschaal of in een ovenbestendige pan, lepel de zoetzure saus eroverheen en meng alles goed door elkaar.
  4. Plaats de ovenschotel gedurende een minuut of 20 a 25 in de oven. Zet de temperatuur van de oven eventueel hoger na 20 minuten als de kip nog niet het gewenste goudbruine kleurtje heeft.
  5. Snijd ondertussen de Spaanse peper en bosui in dunne ringetjes. Strooi de Spaanse peper en bosui over de zoetzure drumsticks alvorens de ovenschotel te serveren.
  6. Optioneel: Kook rijst gaar volgens de verpakking wanneer je de ovenschotel in de oven schuift.
Deel dit Recept

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *