Rode bietenstamppot met knolselderij en mierikswortel

Rode bietenstamppot met knolselderij en mierikswortel

Heb je zin in een stamppot met rode bieten? En wil je er eentje zonder aardappelen proberen? Dan is dit recept voor een rode bietenstamppot met knolselderij en mierikswortel misschien wel iets voor jou! Met deze stamppot kun je veel kanten op. Zo smaakt het goed met een stukje vis, kip of vlees, maar ook met een gekookt eitje, walnoten of feta. Bovendien is de stamppot vrij simpel om te maken en kan deze binnen een half uurtje op tafel staan (als je voorgekookte bieten gebruikt). Ideaal, toch?

Worstjes met cannellini bonen, tomatensaus en salie (Salsiccia e Fagioli)

Worstjes met cannellini bonen, tomatensaus en salie (Salsiccia e Fagioli)

Heb je zin in een simpele, verwarmende en rustieke maaltijd met bonen? En vind je (vega) worstjes lekker? Dan is dit recept voor worstjes met cannellini bonen, tomatensaus en salie misschien wel iets voor jou! Dit gerecht is eigenlijk een beetje een witte bonen met tomatensaus voor volwassenen, gebaseerd op het Italiaanse Salsiccia e Fagioli all’Uccellett. De salie geeft het gerecht een typische smaak, maar als je er geen fan van bent kun je deze ook achterwege laten. Voeg dan wat extra rozemarijn toe of vervang de salie door een kruid zoals basilicum, oregano of bladpeterselie.

Groene aspergesalade met gegrilde peer, walnoten en feta

Groene aspergesalade met gegrilde peer, walnoten en feta

Heb je zin in een maaltijdsalade met groene asperges? Dan is dit recept voor een groene aspergesalade met gegrilde peer, walnoten en feta waarschijnlijk iets voor jou! Dit gerecht bevat uiteenlopende texturen en smaken, zoals zoute feta en zoete peer. Met krieltjes erdoorheen is het een volwaardige maaltijdsalade, maar deze zou je eventueel achterwege kunnen laten. Vervang de krieltjes in dat geval bijvoorbeeld door extra sla, komkommer of groene asperges. Cherry tomaatjes zouden ook lekker zijn.

Freekeh salade met linzen, geroosterde wortelen en granaatappel

Freekeh salade met linzen, geroosterde wortelen en granaatappel

Heb je zin in een vegetarische of veganistische maaltijdsalade met Midden-Oosterse smaken? Dan is dit recept voor een freekeh salade met linzen, geroosterde wortelen en granaatappel iets voor jou! Deze salade is erg eenvoudig om te maken en staat binnen een half uurtje op tafel. Bovendien kun je de salade gemakkelijk naar eigen wens aanpassen. Voeg bijvoorbeeld wat komkommer, tomaatjes en/ of feta toe, indien je dat lekker vindt, of vervang de freekeh door rijst voor een glutenvrije salade. Ook kun je in plaats van koriander prima munt of bladpeterselie gebruiken.