Geroosterde-tomatensoep met basilicum en kaascroutons

Geroosterde-tomatensoep met basilicum en kaascroutons

Heb je zin om een keer een redelijk simpele en toch smaakvolle tomatensoep te maken? En vind je croutons in een soep lekker? Dan is dit recept voor een geroosterde-tomatensoep met basilicum en kaascroutons misschien wel iets voor jou! Hoewel deze tomatensoep even wat tijd kost om te maken, is de bereidingswijze erg makkelijk. Een oven en vervolgens een blender, foodprocessor of staafmixer doen namelijk het grootste gedeelte van het werk voor je. Overigens kun je de soep natuurlijk gemakkelijk naar eigen wens aanpassen. In het recept geef ik enkele suggesties voor mogelijke aanpassingen en toevoegingen aan de soep waardoor deze bijvoorbeeld veganistisch, glutenvrij of (nóg) voedzamer is. Benieuwd welke dat zijn? Lees dan snel verder.

Varkenshaas fajita met mango-komkommersalsa

Varkenshaas fajita met mango-komkommersalsa

Vind je de smaken uit de Mexicaanse keuken lekker? En heb je zin in een redelijk simpele avondmaaltijd met iets van vlees? Dan is dit recept voor varkenshaas fajita met paprika en een mango-komkommersalsa misschien wel iets voor jou! De varkenshaas fajita smaakt lekker wanneer je het in een tortilla rolt en is ook uitstekend te eten met een kommetje rijst erbij (zoals ik heb gedaan). De verfrissende mango-komkommersalsa combineert goed met het gekruide vlees, maar je kunt die salsa uiteraard achterwege laten als je er geen zin in hebt. In het verhaaltje bij het recept geef ik ook nog enkele suggesties voor andere salsa’s en ingrediënten die je bij de varkenshaas fajita kunt serveren. En heb je meer zin in bijvoorbeeld kip of rundvlees? Dan kun je de varkenshaas natuurlijk daarmee vervangen.

Patissonsoep met prei, witte wijn en bieslook

Patissonsoep met prei, witte wijn en bieslook

Heb je zin in een lekkere maaltijdsoep die makkelijk te maken is én niet teveel ingrediënten bevat? Dan is dit recept voor een patissonsoep met prei, witte wijn en bieslook misschien wel iets voor jou! Deze soep is enigszins gebaseerd op een Franse aardappel-preisoep. Maar dan met een patisson in plaats van aardappelen. En met witte wijn in plaats van room. Én warm geserveerd in plaats van koud. (Eigenlijk lijkt het er dus niet echt meer op.) Overigens is een patisson misschien wat lastig te verkrijgen, maar de soep zou ook prima gemaakt kunnen worden met aardappelen of courgette in plaats van patisson.

Kip-kerrie ovenschotel met bloemkool, prei en champignons

Kip-kerrie ovenschotel met bloemkool, prei en champignons

Heb je zin in een ovenschotel met kip, kerrie en een grote hoeveelheid groenten? Dan is dit recept voor een kip-kerrie ovenschotel met bloemkool, prei en champignons waarschijnlijk iets voor jou! De ovenschotel bevat twee keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente. Daarbij is het gerecht is lactose- en glutenvrij, mocht dat van belang zijn. Bovendien kun je het recept eenvoudig naar eigen smaak aanpassen. In het recept vind je enkele suggesties voor groente en fruit die je kunt toevoegen. De ovenschotel zou tevens prima smaken met kikkererwten of linzen in plaats van kip, voor een vegetarisch alternatief.