Toscaanse Ribollita (Groentesoep met bonen en brood)

Toscaanse Ribollita (Groentesoep met bonen en brood)

Heb je deze tijd van het jaar ook wat vaker zin in een kop dampende soep die je maag goed vult? Maak dan een flinke pan ribollita en geniet er een paar dagen van. Deze Toscaanse groentesoep met tomaten, bonen en brood is namelijk een volwaardige maaltijdsoep. Bovendien is de soep ideaal om opnieuw op te warmen. Dat hoort eigenlijk ook. “Ribollita” betekent namelijk “opnieuw gekookt”, en je hoort de soep af te laten koelen en opnieuw op te warmen voordat je ‘m eet. Dit recept is echter voor een iets snellere ribollita die direct goed smaakt. Wel zo makkelijk. In het recept wordt wel ook aangegeven wat je moet doen als je de soep pas na een dag wilt eten. Voor elk wat wils, dus.

Griekse moussaka maken

Griekse moussaka maken

Afgelopen zomer (wat lijkt dat alweer lang geleden) plaatste ik een recept voor een vegetarische aubergineschotel met kikkererwten. Dit gerecht leek enigszins op het Libanese gerecht genaamd Maghmour, wat ook wel de “Libanese moussaka” genoemd wordt. Daarna leek het mij ook een goed idee om een recept voor een Griekse moussaka met je te delen. Nu is het dan eindelijk zover. Je kunt deze Griekse moussaka in 60 tot 90 minuten op tafel zetten, afhankelijk van je multitask-skills in de keuken. Heb je dus zin om een avondje achter het fornuis te staan en moussaka te maken? Lees dan snel het recept!

Kip teriyaki met bimi en zilvervliesrijst

Kip teriyaki met bimi en zilvervliesrijst

Ga direct naar het onderstaande recept Over de kip teriyaki met zelfgemaakte teriyaki saus Wil je zelf kip teriyaki maken zonder kant-en-klare teriyaki saus te…