Gezonde amandel, rozijn en dadelrepen
Porties Prep Tijd
12stuks 10minuten
Passieve Tijd
60minuten
Porties Prep Tijd
12stuks 10minuten
Passieve Tijd
60minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Hak de dadels, amandelen en rozijnen zo fijn mogelijk in een foodprocessor. Het zal waarschijnlijk enkele minuten duren voordat de ingrediënten fijn zijn gehakt. Voeg daarna de kaneel toe en meng de kaneel er goed doorheen. Begin eventueel met een half theelepeltje en proef het mengsel, want misschien vind je dat wel genoeg (of misschien wil je uiteindelijk wel meer dan één theelepel toevoegen; dat is geheel aan jou).
  2. Pak een rechthoekige of vierkante vorm en bekleed de onderkant met een bakpapiertje. Ik heb een vorm van 15 bij 15 centimeter gebruikt. Stort het dadelmengsel in de vorm en druk alles goed aan. Zet het dadelmengsel vervolgens een klein uurtje in de koelkast.
  3. Haal het dadelmengsel uit de vorm en snijd er repen van. Bewaar de repen in een afgesloten bakje (bij voorkeur in de koelkast).
Notities

Je kunt de dadelrepen het beste in een afgesloten bakje in de koelkast bewaren. Op die manier blijven ze minstens drie dagen (ik denk veel langer) goed. Je zou ze op kamertemperatuur kunnen bewaren, maar in de koelkast behouden ze het beste hun vorm.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!