Freekeh salade met linzen, geroosterde wortelen en granaatappel

Freekeh salade met linzen, geroosterde wortelen en granaatappel

Heb je zin in een vegetarische of veganistische maaltijdsalade met Midden-Oosterse smaken? Dan is dit recept voor een freekeh salade met linzen, geroosterde wortelen en granaatappel iets voor jou! Deze salade is erg eenvoudig om te maken en staat binnen een half uurtje op tafel. Bovendien kun je de salade gemakkelijk naar eigen wens aanpassen. Voeg bijvoorbeeld wat komkommer, tomaatjes en/ of feta toe, indien je dat lekker vindt, of vervang de freekeh door rijst voor een glutenvrije salade. Ook kun je in plaats van koriander prima munt of bladpeterselie gebruiken.

Spitskoolsalade met komkommer, appel en gember-mosterddressing

Spitskoolsalade met komkommer, appel en gember-mosterddressing

Heb je zin in een frisse, gezonde en makkelijke maaltijdsalade met een smaakvolle dressing? En vind je komkommer en appel lekker? Dan is dit recept voor een spitskoolsalade met komkommer en appel iets voor jou! Deze maaltijdsalade staat binnen tien a vijftien minuten op tafel, zit boordevol vitamine C (en andere dingen die goed voor je zijn), en is voorzien van een krachtige gember-mosterddressing. In plaats van die dressing kun je overigens natuurlijk je favoriete dressing gebruiken. De salade zou bijvoorbeeld ook prima smaken met een tuinkruidendressing, yoghurtdressing of honing-mosterddressing!

Mini aardbeien kwarktaartjes met kokos en chocolade

Mini aardbeien kwarktaartjes met kokos en chocolade

Wil je jouw Valentijn dinsdag trakteren op een lekker én gezond dessertje? Of krijg je binnenkort visite en wil je jouw gasten een simpel doch lekker taartje voorschotelen? Dan is dit recept voor glutenvrije mini aardbeien kwarktaartjes met kokos en chocolade misschien wel iets voor jou!

Energierepen met vijgen, cranberries en noten

Energierepen met vijgen, cranberries en noten

Koop je wel eens energierepen, fruitrepen of notenrepen? En vind je ze een béétje duur? Maak ze dan zelf! Dat is gelukkig heel gemakkelijk én het kost je niet zoveel tijd. Voor deze rauwe energierepen met vijgen, cranberries en noten kun je alle ingrediënten simpelweg vermalen in een foodprocessor of blender. Vervolgens doe je dat mengsel in een vierkante of rechthoekige vorm, druk je het goed aan en zet je het een klein uurtje in de koelkast. Daarna kun je er repen van snijden in de gewenste grootte. Voìla, je zelfgemaakte energierepen zijn klaar. Easy, toch?

Gezonde amandel, rozijn en dadelrepen

Gezonde amandel, rozijn en dadelrepen

Koop je wel eens energierepen, fruitrepen of notenrepen? En vind je ze een béétje duur? Maak ze dan zelf! Dat is gelukkig heel gemakkelijk. Deze amandel, rozijn en dadelrepen met kaneel bestaan uit slechts vier ingrediënten en vergen maar tien minuten voorbereidingstijd. Bovendien hoeven ze niet afgebakken te worden!

Boekweit granola met goji bessen en kokos

Boekweit granola met goji bessen en kokos

Koop je af en toe granola en ben je op zoek naar een goedkoper (en in sommige gevallen gezonder) alternatief? Maak dan gewoon zelf granola! Bijvoorbeeld deze gezonde boekweit granola met goji bessen en kokos. De zelfgemaakte granola bevat relatief weinig suikers, is glutenvrij* en geschikt voor vegans. Bovendien kun je het recept heel gemakkelijk naar eigen wens aanpassen. Gebruik bijvoorbeeld ander gedroogd fruit als je geen goji bessen in huis hebt of vervang de kokos door chocolade als je daarvan houdt!

Bananen kwarktaart met kokos en chocolade

Bananen kwarktaart met kokos en chocolade

Zin in een gezond tussendoortje, dessert of ontbijt? Maak dan eens deze bananen kwarktaart met kokos en chocolade. Ja, je lees het goed, taart voor ontbijt. Dankzij de ingrediënten die erin gaan kun je deze multifunctionele kwarktaart guilt-free op elk moment van de dag nuttigen. Ideaal, toch?

Boerenkool met zoete aardappel, wortel, chorizo en ei

Boerenkool met zoete aardappel, wortel, chorizo en ei

Dit is het ideale weer voor een ouderwetse, oer-Hollandse boerenkoolstamppot. Heb je die echter al een aantal keer gegeten en heb je zin in wat variatie? Probeer dan eens dit gerecht waarbij de klassieke boerenkoolstamppot in een nieuw jasje is gestoken!

Gevulde courgette bootjes met bulgur

Gevulde courgette bootjes met bulgur

Dit is een simpel recept voor gevulde courgette bootjes. Vanwaar de naam courgette bootjes? Wanneer je een courgette in de lengte doormidden snijdt en het vruchtvlees eruit haalt, dan houd je twee delen over die de vorm van een bootje hebben. Je kunt deze bootjes vullen met werkelijk van alles. Ik heb gekozen voor een vegetarische vulling, onder andere gemaakt van het vruchtvlees van de courgette, een beetje paprika en bulgur (bulgur is een graanproduct uit het Midden-Oosten). De rest van de ingrediënten vind je in het recept!