Bananenijs met walnoten en kaneel
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Passieve Tijd
2uur
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Passieve Tijd
2uur
Ingrediënten
Instructies
  1. Snijd de bananen in plakjes en plaats de bananenplakjes een uur of twee in de vriezer (of totdat ze geheel bevroren zijn). Tip: Het is altijd handig om wat bevroren bananen in huis te hebben. Zo kun je even snel bananenijs maken wanneer je opeens zin hebt in een ijsje! Bovendien kun je bevroren bananen ook prima gebruiken in milkshakes, smoothies en smoothie bowls.
  2. Doe de bevroren bananenplakjes in een foodprocessor of blender en laat het apparaat draaien totdat de bananen een roomijs-achtige structuur hebben. Dit zal zo’n drie tot vijf minuten duren. Misschien dat je tussendoor langs de zijkanten van de foodprocessor of blender moet schrapen om stukjes banaan die niet direct geblend worden even naar beneden te duwen.
  3. Voeg de kaneel toe aan het bananenijs en blend deze tien seconden mee zodat de kaneel er goed doorheen gemengd is. Hak vervolgens wat walnoten klein en voeg deze toe aan het ijs.
  4. Je kunt direct van het bananenijs genieten, maar je kunt het ook invriezen totdat je het nodig hebt. Vind je het iets te zacht omdat de bananen te ver zijn ontdooid? Ook dan kun je het natuurlijk even invriezen.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!