Witlofsalade met appel, walnoten en feta

Witlofsalade met appel, walnoten en feta | Gewooneenfoodblog.nl

Als je van een knapperige salade houdt, dan is dit recept voor een rauwe witlofsalade met appel, walnoten en feta iets voor jou. Naast appel, walnoten en feta bevat deze witlofsalade nog twee andere ingrediënten: bleekselderij en radijsjes. De salade wordt afgemaakt met een scherpe, licht-pittige dressing op basis van appelazijn, dijon mosterd en olijfolie. Je kunt deze rauwe witlofsalade al binnen 10 minuten op tafel zetten waardoor het een ideaal recept is voor een snelle lunch of een lichte avondmaaltijd!

Ga direct naar het onderstaande recept

Over de witlofsalade met appel, walnoten en feta

Aangezien het deze week (eindelijk) eens écht lenteweer was had ik zin in een frisse en zomerse maaltijdsalade. Tegelijkertijd zat ik eraan te denken om een nieuwe rubriek op Gewooneenfoodblog.nl te introduceren, namelijk ‘Koken met aanbiedingen’. Het enige product dat deze week in de aanbieding was bij een supermarkt bij mij in de buurt (de twee dichtstbijzijnde supermarkten zijn Albert Heijn en Plus) dat geschikt was voor een salade was witlof (afgeprijsd naar slechts €0,59 per 500 gram).

Ingrediënten witlofsalade | Gewooneenfoodblog.nl

Eerste keer witlof na 10+ jaren

Ik moet bekennen dat ik al meer dan tien jaar geen witlof had gegeten omdat ik het echt niet lekker vond. Maar goed, je smaak schijnt te veranderen naarmate je ouder wordt. Aangezien ik spruitjes en shiitakes ook opeens wel lekker vond, terwijl ik daar vroeger van walgde, hoopte ik maar dat hetzelfde gold voor witlof :). En op deze manier, in de vorm van een knapperige rauwe witlofsalade met appel, walnoten en feta,  smaakte het mij gelukkig uitstekend!

Witlofsalade met appel, walnoten en feta | Gewoon een foodblog

Ik zat te twijfelen of ik de witlof klein zou snijden zodat ik het gemakkelijk kon mengen met de appel, de bleekselderij, de radijsjes en de appelazijn-mosterddressing. Voor de presentatie leek het mij echter mooier om de witlofbladen heel te laten. Je zou er zelf natuurlijk wel voor kunnen kiezen om de witlof in dunne reepjes te snijden en alle ingrediënten door elkaar te mengen in een grote slakom.

De witlofsalade is ook geschikt als borrelhapje

Wanneer je de witlofbladen heel laat kun je dit recept overigens ook gebruiken als borrelhapje. Je kunt de witlofbladen namelijk vullen met de andere ingrediënten waarbij de witlof fungeert als een soort van amuselepel. Bijkomend voordeel: je zou de gehele witlofsalade met appel, walnoten en feta op die manier – in theorie – met je handen kunnen eten. Dat bespaart weer wat afwas.

Gevulde witlofbladen met appel, walnoten en feta | Gewooneenfoodblog.nl

Recept witlofsalade met appel, walnoten en feta

Recept Afdrukken
Witlofsalade met appel, walnoten en feta
Dit recept is bedoeld als avondmaaltijd voor één persoon. Als lichte lunch zou het wellicht geschikt zijn voor twee personen.
Maaltijd Diner, Lunch
Keuken Algemeen, Hollands
Prep Tijd 10 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Witlofsalade
Dressing
Maaltijd Diner, Lunch
Keuken Algemeen, Hollands
Prep Tijd 10 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Witlofsalade
Dressing
Instructies
  1. Rooster de walnoten vijf minuten in een pan zonder olie op middelhoog vuur. Maak ondertussen de dressing door de aangegeven ingrediënten door elkaar te mengen en op smaak te brengen met peper en zeezout.
  2. Snijd steeds een stukje van de onderkant van de witlof zodat je de buitenste bladeren kunt verwijderen. Was deze bladeren, dep ze droog en leg op een serveerschaal. Druppel de helft van de dressing over de witlof. Snijd de appel (bij voorkeur Granny Smith) in dunne plakjes, de bleekselderij in schijfjes en de radijsjes in partjes. Meng deze ingrediënten door de rest van de dressing en leg ze bovenop de witlof. Verkruimel de feta en de geroosterde walnoten bovenop de witlofsalade.
Deel dit Recept

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *