Geroosterde spruitjes met rode ui, ahornsiroop en appel

Geroosterde spruitjes met rode ui, ahornsiroop en appel

Ben je een liefhebber van spruitjes? En vind je de combinatie van hartig en zoet lekker? Dan is dit recept voor geroosterde spruitjes met rode ui, ahornsiroop en appel iets voor jou. De ietwat bittere spruitjes vormen een prima combinatie met de zoete appel en ahornsiroop. Daardoor is het bijgerecht waarschijnlijk ook te eten door mensen die géén fan van spruitjes zijn. Appelazijn zorgt er overigens voor dat de geroosterde spruitjes niet té zoet worden en verse rozemarijn voegt een extra smaak toe aan het gerecht. Tot slot maken knoflook en rode ui dit veganistische bijgerecht compleet.

Panini met brie, serranoham en appel

Panini met brie, serranoham en appel

Weet je nog niet wat je als lunch gaat eten? En vind je brie lekker? Dan is dit recept voor een panini met brie, serranoham en appel misschien wel iets voor jou! Deze panini bevat een lekkere combinatie van zoutige serranoham, romige brie en frisse appel. Om het gerecht helemaal af te maken kun je er ook wat walnoten of een walnotentapenade op doen. Overigens zou je de panini natuurlijk prima zonder ham of zonder appel kunnen maken, indien gewenst. Uiteraard is het ook mogelijk om gewoon brood te gebruiken en een tosti met brie, serranoham en appel te maken. Ook dat zal goed smaken!

Spitskoolsalade met komkommer, appel en gember-mosterddressing

Spitskoolsalade met komkommer, appel en gember-mosterddressing

Heb je zin in een frisse, gezonde en makkelijke maaltijdsalade met een smaakvolle dressing? En vind je komkommer en appel lekker? Dan is dit recept voor een spitskoolsalade met komkommer en appel iets voor jou! Deze maaltijdsalade staat binnen tien a vijftien minuten op tafel, zit boordevol vitamine C (en andere dingen die goed voor je zijn), en is voorzien van een krachtige gember-mosterddressing. In plaats van die dressing kun je overigens natuurlijk je favoriete dressing gebruiken. De salade zou bijvoorbeeld ook prima smaken met een tuinkruidendressing, yoghurtdressing of honing-mosterddressing!

Rode kool ovenschotel met zoete aardappelen en hamlappen

Rode kool ovenschotel met zoete aardappelen en hamlappen

Heb je zin in een simpele ovenschotel? Dan is dit recept voor een rode kool ovenschotel met zoete aardappelen en hamlappen misschien wel iets voor jou! De ovenschotel duurt wel eventjes om te maken, maar driekwart van de tijd hoef je niet op te letten. Bovendien smaakt het de volgende dag nóg beter, dus maak gerust te veel. Overigens kan de ovenschotel natuurlijk ook met ander vlees gemaakt worden; denk aan gehakt of bacon. Überhaupt geen zin in vlees? De ovenschotel smaakt met alleen rode kool en zoete aardappelen ook lekker!

Witlofsalade met appel, walnoten en feta

Witlofsalade met appel, walnoten en feta

Als je van een knapperige salade houdt, dan is dit recept voor een rauwe witlofsalade met appel, walnoten en feta iets voor jou. De salade wordt afgemaakt met een scherpe, licht-pittige dressing op basis van appelazijn, dijon mosterd en olijfolie. Je kunt deze rauwe witlofsalade al binnen 10 minuten op tafel zetten waardoor het een ideaal recept is voor een snelle lunch of een lichte avondmaaltijd!

Bobotie (Zuid-Afrikaanse ovenschotel)

Bobotie (Zuid-Afrikaanse ovenschotel)

Misschien ken je bobotie van het Knorr Wereldgerecht Zuid-Afrikaanse Bobotie? En wil je het gerecht een keer maken zonder een kant-en-klaar pakje te gebruiken? Dan is dit recept iets voor jou!

Wortelsoep met zoete aardappel, gember en appel

Wortelsoep met zoete aardappel, gember en appel

Dit is een eenvoudig recept voor een kruidige, herfstachtige en romige wortelsoep met zoete aardappel, gember en appel. Deze gezonde wortelsoep heeft een licht Indiaas tintje vanwege het gebruik van een beetje Garam Masala. Je kunt er overigens voor kiezen om de Garam Masala te vervangen door kerriepoeder, maar dan zou minder kerriepoeder gebruiken dan in het recept wordt aangegeven. Uiteraard kun je de specerijen ook achterwege laten. De wortelsoep zal minder kruidig zijn, maar nog steeds goed smaken!

Indiase groentecurry met kikkererwten, appel en groenten

Indiase groentecurry met kikkererwten, appel en groenten

Dit is een simpel recept voor een groentecurry. Deze vegetarische curry is gebaseerd op de Indiase keuken en bestaat onder andere uit kikkererwten, diverse groenten, appel, tomatenblokjes en kaneel. Serveer de groentecurry desgewenst met pandanrijst en/ of naan.

Rode bietenrisotto met appel en rode wijn

Rode bietenrisotto met appel en rode wijn

Dit is een simpel recept voor een rode bietenrisotto met appel, bleekselderij en rode wijn. Risotto is eerlijk gezegd iets wat ik heel weinig eet. Ik heb namelijk altijd het idee dat het veel werk is (aangezien je erbij moet blijven en moet blijven roeren in een pannetje). Ik ben echter blij dat ik voor het eerst in maanden weer een keer risotto had gemaakt! Deze rode bietenrisotto smaakt namelijk goed.