Indiase groentecurry met kikkererwten, appel en groenten

Groentecurry met kikkererwten, diverse groenten en appel | Gewoon een foodblog!
Groentecurry met kikkererwten, diverse groenten, appel en tomatenblokjes

Ga direct naar het onderstaande recept

Over de groentecurry met kikkererwten, appel en groenten

Dit is een simpel recept voor een groentecurry. Ik wilde echter iets totaal anders maken dan de bloemkoolcurry die ik eerder aan Gewooneenfoodblog.nl had toegevoegd. Dat betekende dat ik geen kokosmelk of santen wilde gebruiken, noch bloemkool of sperziebonen. Ook wilde ik de smaak niet al te kerrieachtig maken.

Het resultaat is een vegetarische curry met kikkererwten, wortel, paprika, aubergine, prei, appel en rozijnen. De saus van deze groentecurry is op basis van tomaat. Een belangrijke smaakmaker in dit recht is kaneel, ook al is deze slechts subtiel aanwezig. Je kunt optioneel, zoals ik had gedaan, een ei toevoegen. Zonder ei smaakt de curry natuurlijk ook prima!

Groentecurry met kikkererwten, diverse groenten en appel | Gewoon een foodblog!
Groentecurry zonder ei

Het mooie aan deze groentecurry is dat je eindeloos kunt variëren, al naar gelang de producten die je in huis hebt (of lekker vindt). Je kunt bijvoorbeeld een aardappel in kleine blokjes snijden en toevoegen, de aubergine vervangen door courgette, de kikkererwten vervangen door linzen en ga zo maar door. Heb je deze groentecurry gemaakt en er een eigen draai eraan gegeven? Dan hoor ik graag welke producten jij hebt gebruikt!

Groentecurry met kikkererwten, diverse groenten en appel | Gewoon een foodblog!
Sukh bhojan! (Eet smakelijk in het Hindi.)

Groentecurry met kikkererwten, appel en groenten recept

Recept Afdrukken
Indiase groentecurry met kikkererwten, appel en groenten
Dit is een simpel recept voor een groentecurry. Deze vegetarische curry is gebaseerd op de Indiase keuken en bestaat onder andere uit kikkererwten, diverse groenten, appel, tomatenblokjes en kaneel. Serveer de groentecurry desgewenst met pandanrijst en/ of naan.
Maaltijd Diner
Keuken Indiaas
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Groentecurry
Optioneel
Maaltijd Diner
Keuken Indiaas
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd 20 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Groentecurry
Optioneel
Instructies
  1. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de ui op laag voor gedurende twee minuten. Voeg vervolgens de knoflook toe en fruit nog twee minuten.
  2. Zet het vuur hoger en voeg de aubergine, paprika, prei, wortel en appel toe. Bak dit zo'n vijf minuten (totdat de groenten beginnen te garen).
  3. Voeg de paprikapoeder, djahé, ketoembar, chilipoeder en kaneel toe. Bak de specerijen gedurende een minuut zodat de geuren en smaken vrijkomen. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en rozijnen toe. Breng op smaak met peper en zout. Doe tot slot een beetje water in de pan, doe een deksel op de pan en laat de groentecurry op een laag pitje gedurende vijftien minuten pruttelen.
  4. Serveer de groentecurry desgewenst met een gekookt ei, rijst of naan. Garneer eventueel met verse (Thaise) basilicum.
Deel dit Recept

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Eén antwoord op “Indiase groentecurry met kikkererwten, appel en groenten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *