Flespompoensoep met geroosterde kikkererwten

Flespompoensoep met geroosterde kikkererwten

Ik wilde eigenlijk een recept voor een maaltijdsalade met je delen, maar gezien het weer van deze week leek een verwarmende maaltijdsoep mij iets toepasselijker. Het werd dan ook tijd om mijn recept voor een flespompoensoep met geroosterde kikkererwten eens voor je uit te werken. Deze glutenvrij en veganistische soep is redelijk eenvoudig te maken en staat in ongeveer 45 minuten op tafel. Door de geroosterde kikkererwten en de gebruikte specerijen heeft de flespompoensoep een beetje een Noord-Afrikaans tintje gekregen. Overigens bevat de maaltijdsoep ook nog paprika’s en wortelen, maar die kun je eventueel weglaten als je ze niet wilt gebruiken. Voeg dan gewoon wat minder bouillon en specerijen toe aan de soep.

Broccoli uit de wok met gember en sesamzaad

Broccoli uit de wok met gember en sesamzaad

Heb je geen zin om lang in de keuken te staan of om uitgebreid te koken? En heb je wel zin in een gezonde maaltijd? Dan is deze broccoli uit de wok met gember en sesamzaad misschien wel iets voor jou! De broccoli uit de wok met gember en sesamzaad staat binnen een kwartiertje op tafel, bevat zo’n driehonderd gram groenten per persoon en is zowel glutenvrij als vegetarisch. Je kunt bijvoorbeeld kip of rundvlees, eventueel gemarineerd in tamari of sojasaus, toevoegen voor een versie die niet vegetarisch is.

Mexicaanse bonensoep met mais en tortillachips

Mexicaanse bonensoep met mais en tortillachips

Heb je zin in een rijkelijk gevulde, enigszins gezonde én goedkope maaltijdsoep? Die ook nog eens goed smaakt en makkelijk te maken is? Dan is deze Mexicaanse zwarte bonensoep met mais, tortillachips en zure room iets voor jou!

Shakshuka met feta en kikkererwten

Shakshuka met feta en kikkererwten

Shakshuka is een gerecht uit het Midden-Oosten dat bestaat uit gepocheerde eieren in een pittige paprika-tomatensaus. Traditioneel wordt shakshuka als ontbijt gegeten, maar als je het mij vraagt kan het ook prima als lunch of zelfs als avondmaaltijd gegeten worden!

Zoetzure noedelsoep met kip

Zoetzure noedelsoep met kip

De inspiratie voor deze zoetzure noedelsoep is voortgekomen uit een recept dat ik was tegengekomen voor de Vietnamese soep Canh chua. Canh chua is een zure soep met vis (Canh chua cá) of garnalen (Canh chua tôm). Hoewel de Ingrediënten per Canh chua recept enigszins verschillen, wordt vrijwel altijd tamarinde, ananas, tomaat, taugé, peper en vissaus gebruikt. Afgezien van de taugé worden die ingrediënten ook in deze zoetzure noedelsoep verwerkt. Daar houdt de vergelijking echter op! Ik heb er namelijk een kippensoep in plaats van vissoep van gemaakt. Ook heb ik groenten aan het gerecht toegevoegd die niet te vinden zijn in Canh chua, waaronder wortel, paprika en babymais.

Geroosterde groenten en zoete aardappel uit de oven

Geroosterde groenten en zoete aardappel uit de oven

Ik zat er al een aantal weken aan te denken om een keer friet van zoete aardappel uit de oven te maken, dus ik had een weekje geleden een zoete aardappel in huis gehaald. Uiteindelijk had ik er echter een lauwwarme salade van geroosterde groenten en zoete aardappel uit de oven mee gemaakt. En daar heb ik zeker geen spijt van gehad! De salade smaakte namelijk goed en zo’n gerecht past uitstekend bij dit jaargetijde. Enkele groenten die in dit recept gebruikt worden zijn paprika, wortel en courgette, maar je kunt natuurlijk groenten gebruiken die je zelf lekker vindt. Ik heb de geroosterde groenten en zoete aardappel geserveerd met rucola met een scherpe, lichtzure dressing op basis van dijonmosterd en appelcider azijn.

Curry met kool, paprika, ananas en cashewnoten

Curry met kool, paprika, ananas en cashewnoten

Op zoek naar een snel en makkelijk recept voor een vegetarische curry? Probeer dan eens deze curry met kool, paprika, ananas en cashewnoten. Voor een niet-vegetarische versie kun je natuurlijk kip toevoegen, dat past er goed bij. Het is lekker om bij deze curry met kool een fris bijgerecht te serveren, zoals ingelegde komkommer, atjar ketimoen of een simpele komkommer raita (binnenkort zal ik daar eens een recept voor toevoegen).

Wrappizza met aubergine, tomaat, paprika en ham

Wrappizza met aubergine, tomaat, paprika en ham

Haal je ook wel eens een pak wraps, gebruik je er twee en blijf je achter met de rest? Vries de overgebleven wraps dan in en maak af en toe een wrappizza. De naam zegt het eigenlijk al een beetje: het is een pizza, maar dan gebruik je een wrap als bodem. Zo’n wrappizza hoeft maar een minuutje of acht de oven in, waardoor je binnen no-time een lekkere (en ietwat gezondere) pizza met verse ingrediënten op tafel kunt zetten! Voor dit recept maak ik gebruik van ham, cherrytomaatjes, aubergine en paprika, maar je kunt er natuurlijk op doen wat je lekker vindt. In de blogpost geef ik enkele suggesties.

Zoetzure saus

Zoetzure saus

Wil je zelf een zoetzure saus maken? Probeer dan eens dit simpele basis recept voor zoetzure saus met ananas. Deze saus past perfect bij allerlei soorten vlees en vis, zoals kipfilet, varkensvlees en garnalen. Je kunt de saus ook serveren met kleine gehaktballetjes erin, of naast een goed gevulde groenteomelet voor een vegetarisch avondmaal. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Indiase groentecurry met kikkererwten, appel en groenten

Indiase groentecurry met kikkererwten, appel en groenten

Dit is een simpel recept voor een groentecurry. Deze vegetarische curry is gebaseerd op de Indiase keuken en bestaat onder andere uit kikkererwten, diverse groenten, appel, tomatenblokjes en kaneel. Serveer de groentecurry desgewenst met pandanrijst en/ of naan.