Curry met kool, paprika, ananas en cashewnoten

Curry met kool, paprika, ananas en cashewnoten | Gewoon een foodblog!
Curry met kool, paprika, ananas en cashewnoten

Ga direct naar het onderstaande recept

Over de curry met kool, paprika, ananas en cashewnoten

Aangezien ik nog een halve spitskool had liggen nadat ik vorige week mijn variant op Bắp Cải Xào had gemaakt werd het weer tijd voor nog een gerecht waarin spitskool de hoofdrol speelde. Ook had ik nog wat ananas over van de zoetzure saus die ik tegelijk met de Bắp Cải Xào had gemaakt. Het leek mij dan ook handig om die twee ingrediënten vanavond te combineren, want dan zou ik van twee restjes tegelijk af zijn (uiteindelijk heb ik van allebei de ingrediënten nog iets over, maar goed). Daarbij diende het gerecht snel klaar te zijn, want ik had niet echt zin om uitgebreid te koken.

Dé oplossing op zo’n moment is natuurlijk het maken van een simpele curry. Bovendien leende de twee ingrediënten die ik wilde gebruiken daar zich goed voor. De hoeveelheid (Thaise) curry recepten waarin ananas wordt gebruikt zijn niet voor niets eindeloos. Dit recept kan aan die lijst toegevoegd worden. Het is namelijk een makkelijk recept voor een snelle curry met spitskool, paprika, ananas en cashewnoten. Heb je trouwens een andere witte koolsoort in huis zoals Chinese kool? Dan kun je die gebruiken.

Overigens is dit recept, zoals je wellicht is opgevallen, vegetarisch. Je zou er natuurlijk prima kipstukjes of zoiets dergelijks aan toe kunnen voegen. Op basis van deze ingrediënten heb je echter al een goed gevuld bord met eten, dus dan zou ik de hoeveelheden groenten en fruit iets aanpassen.

Het is lekker om bij deze curry met kool een fris bijgerecht te serveren, zoals ingelegde komkommer, atjar ketimoen of een simpele komkommer raita (binnenkort zal ik daar eens een recept voor toevoegen).

Curry met kool, paprika, ananas en cashewnoten | Gewoon een foodblog!
Eet smakelijk!

Curry met kool, paprika, ananas en cashewnoten recept

Recept Afdrukken
Curry met kool, paprika, ananas en cashewnoten
Dit is een makkelijk recept voor een snelle curry met spitskool, paprika, ananas en cashewnoten.Voor een niet-vegetarische variant kun je kip toevoegen. Ik zou dan wel wat minder groente en fruit gebruiken dan in het recept wordt aangegeven, want anders wordt het wellicht een beetje té veel van het goede. Het is lekker om bij dit gerecht een fris bijgerecht te serveren, zoals ingelegde komkommer, atjar ketimoen of een simpele komkommer raita.
Maaltijd Diner
Keuken Thais
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Maaltijd Diner
Keuken Thais
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Porties
persoon
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet een pan met gezouten water op het vuur en kook de rijst gaar volgens de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de spitskool, paprika, gember en ananas.
  3. Verhit een laagje olie op laag vuur in een hoge pan (zoals een steelpan) en bak de komijnzaad en de gember een minuutje zodat de smaken vrijkomen. Voeg vervolgens de ui, de paprika en de specerijen toe. Bak deze ingrediënten een minuutje of drie.
  4. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en breng al roerende aan de kook. Voeg dan de kool en de ananas toe, zet het vuur lager en roer alles goed door elkaar. Laat alles een minuutje of vijf a zeven pruttelen totdat de kool gaar is.
  5. Zet, terwijl de kool gaart, een pannetje op het vuur en rooster daarin de cashewnoten. Door de cashewnoten te roosteren versterk je de smaak van de cashewnoten. Je dient geen olie te gebruiken, maar de pan juist droog te houden.
  6. Als de kool gaar is kun je de curry op smaak brengen met limoensap, fijngesneden verse koriander, zout en peper. Garneer de curry, wanneer deze geserveerd wordt, met enkele blaadjes verse koriander.
Notities

Variatietips

  • Gebruik minder groente en voeg wat kipstukjes toe.
  • Vervang de paprika door een handje rozijnen.
  • Gebruik tomatenblokjes uit blik in plaats van kokosmelk voor een rode curry.
Deel dit Recept

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *