Curry met kool, paprika, ananas en cashewnoten
Dit is een makkelijk recept voor een snelle curry met spitskool, paprika, ananas en cashewnoten.Voor een niet-vegetarische variant kun je kip toevoegen. Ik zou dan wel wat minder groente en fruit gebruiken dan in het recept wordt aangegeven, want anders wordt het wellicht een beetje té veel van het goede. Het is lekker om bij dit gerecht een fris bijgerecht te serveren, zoals ingelegde komkommer, atjar ketimoen of een simpele komkommer raita.
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd
15minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Zet een pan met gezouten water op het vuur en kook de rijst gaar volgens de verpakking.
  2. Snijd ondertussen de spitskool, paprika, gember en ananas.
  3. Verhit een laagje olie op laag vuur in een hoge pan (zoals een steelpan) en bak de komijnzaad en de gember een minuutje zodat de smaken vrijkomen. Voeg vervolgens de ui, de paprika en de specerijen toe. Bak deze ingrediënten een minuutje of drie.
  4. Voeg vervolgens de kokosmelk toe en breng al roerende aan de kook. Voeg dan de kool en de ananas toe, zet het vuur lager en roer alles goed door elkaar. Laat alles een minuutje of vijf a zeven pruttelen totdat de kool gaar is.
  5. Zet, terwijl de kool gaart, een pannetje op het vuur en rooster daarin de cashewnoten. Door de cashewnoten te roosteren versterk je de smaak van de cashewnoten. Je dient geen olie te gebruiken, maar de pan juist droog te houden.
  6. Als de kool gaar is kun je de curry op smaak brengen met limoensap, fijngesneden verse koriander, zout en peper. Garneer de curry, wanneer deze geserveerd wordt, met enkele blaadjes verse koriander.
Notities

Variatietips

  • Gebruik minder groente en voeg wat kipstukjes toe.
  • Vervang de paprika door een handje rozijnen.
  • Gebruik tomatenblokjes uit blik in plaats van kokosmelk voor een rode curry.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!