Kip-kerrie ovenschotel met bloemkool, prei en champignons

Kip-kerrie ovenschotel met bloemkool, prei en champignons

Heb je zin in een ovenschotel met kip, kerrie en een grote hoeveelheid groenten? Dan is dit recept voor een kip-kerrie ovenschotel met bloemkool, prei en champignons waarschijnlijk iets voor jou! De ovenschotel bevat twee keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente. Daarbij is het gerecht is lactose- en glutenvrij, mocht dat van belang zijn. Bovendien kun je het recept eenvoudig naar eigen smaak aanpassen. In het recept vind je enkele suggesties voor groente en fruit die je kunt toevoegen. De ovenschotel zou tevens prima smaken met kikkererwten of linzen in plaats van kip, voor een vegetarisch alternatief.

Broccolisoep met kokosmelk en spinazie

Broccolisoep met kokosmelk en spinazie

Heb je tijdens de decembermaand misschien iets teveel genoten van al die lekkere hapjes en drankjes? En heb je je voorgenomen om in januari weer wat gezonder te eten of een beetje op de calorieën te letten? Dan is deze broccolisoep met kokosmelk en spinazie iets voor jou! De soep is heel simpel om te maken, staat binnen een half uurtje op tafel en is ook nog eens budgetvriendelijk. Ideaal, toch?

Zelf eiersalade maken

Zelf eiersalade maken

Dit is een simpel recept voor een snelle eiersalade. Het recept is grotendeels gebaseerd op de eiersalade die ik maakte in de brasserie waar ik tijdens mijn studie heb gewerkt. Misschien is het iets om tijdens Pasen op tafel te zetten?

Curry met kool, paprika, ananas en cashewnoten

Curry met kool, paprika, ananas en cashewnoten

Op zoek naar een snel en makkelijk recept voor een vegetarische curry? Probeer dan eens deze curry met kool, paprika, ananas en cashewnoten. Voor een niet-vegetarische versie kun je natuurlijk kip toevoegen, dat past er goed bij. Het is lekker om bij deze curry met kool een fris bijgerecht te serveren, zoals ingelegde komkommer, atjar ketimoen of een simpele komkommer raita (binnenkort zal ik daar eens een recept voor toevoegen).