Milde groene curry met bloemkool, kip, sperziebonen en rijst

Bloemkool curry met bloemkool, kip en sperziebonen | Gewoon een foodblog!

Over de groene curry met bloemkool, kip, sperziebonen en rijst

Dit is een snel en makkelijk recept voor een milde groene curry met als hoofdingrediënt bloemkool. De kip in het gerecht zorgt voor de proteïne en de sperziebonen zorgen voor wat afwisseling in zowel smaak als textuur.

Groene curry met kant-en-klare currypasta

Ik heb voor dit recept kant-en-klare groene currypasta gebruikt (shame on me). Het is ongetwijfeld lekkerder om zelf een currypasta te maken. Zodra ik dat een aantal keer gedaan heb en daar een goed recept voor heb, dan pas ik dit recept aan.

Doordat ik kant-en-klare groene currypasta heb gebruikt, heb ik om nog een beetje culinair te zijn zelf een half sjalotje, een half pepertje, knoflook, palmsuiker, vissaus, gepureerde sereh, limoensap, kerriepoeder en kurkuma toegevoegd aan dit gerecht. Heb je echter zelf een hele lekkere currypasta? Dan hoef je deze ingrediënten wellicht niet toe te voegen. Het gerecht zal dan immers smaakvol genoeg zijn.

Milde groene curry met bloemkool, kip, sperziebonen en rijst recept

Bloemkool curry ingrediënten | Gewoon een foodblog

Recept Afdrukken
Milde groene curry met bloemkool, kip, sperziebonen en rijst
Maaltijd Diner
Keuken Aziatisch, Thais
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15-20 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
persoon
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
Voor de kipmarinade
Smaakmakers voor de curry
Ter garnering
Maaltijd Diner
Keuken Aziatisch, Thais
Prep Tijd 5 minuten
Kook Tijd 15-20 minuten
Passieve Tijd 1 uur
Porties
persoon
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
Voor de kipmarinade
Smaakmakers voor de curry
Ter garnering
Instructies
  1. Snijd de kipfilet in blokjes. Zelf gebruik ik per persoon geen hele kipfilet, maar zo’n 100 tot 120 gram. Marineer de kipfiletblokjes in een eetlepel (lichte) sojasaus, een theelepeltje kerriepoeder en naar smaak peper en zout. Laat de kip het liefst een uur marineren, maar als je daar geen tijd voor hebt dan hoeft dat niet. De bloemkool curry speelt toch de hoofdrol in dit gerecht.
  2. Zet een pan water met zout op voor de rijst en breng aan de kook. Zet alvast een wok op een laag vuurtje klaar voor de curry.
  3. Snijd zo’n 200 gram bloemkool in kleine roosjes, dop een handje sperzieboontjes (zo'n 50 gram), snipper het sjalotje, hak de knoflook en snijd de rode peper fijn.
  4. Is al het snijwerk gedaan en kookt het water? Doe er de rijst bij en kook gaar volgens de verpakking.
  5. Bak ondertussen een minuutje op een laag vuur het sjalotje, de gember, de knoflook en het grootste gedeelte van de gesneden peper.
  6. Voeg de kip toe en bak deze een minuutje of twee op hoog vuur.
  7. de bloemkool en de kokosmelk toe, breng het aan de kook en laat het geheel op een laag pitje garen (de bloemkoolroosjes hoeven niet helemaal ondergedompeld te zijn in kokosmelk, zolang je maar blijft roeren zodat ze gelijkmatig garen).
  8. Voeg na zo’n drie minuten de sperziebonen pas toe, deze zijn sneller gaar dan de bloemkool. Laat nog zo'n vijf minuten zachtjes pruttelen.
De curry afmaken
  1. Alle basis ingrediënten voor de bloemkool curry zitten nu in de pan, waardoor je een goed beeld van de uiteindelijke smaak krijgt door een klein beetje van de curry te proeven. Vind je het al prima? Laat het vooral dan zo. Ik vond mijn curry op dit moment echter vrij vlak van smaak. Ik voegde dan ook twee theelepels palmsuiker, twee theelepels vissaus, drie kleine theelepels gepureerde sereh, wat kerriepoeder, wat kurkuma en ongeveer twee theelepels limoensap toe aan de curry. Niet in één keer, maar in kleine beetjes, totdat de curry de gewenste smaak had.
  2. Is de rijst klaar en zijn de sperziebonen en bloemkoolroosjes gaar? Voeg dan op het allerlaatst naar smaak verse koriander toe aan de curry
  3. Garneer de bloemkool curry met grof gehakte cashewnoten, een paar blaadjes koriander en het restje rode peper.
Notities

Serveertip
Serveer de milde groene curry met verfrissende, zoetzure komkommer.

Deel dit Recept

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Eén antwoord op “Milde groene curry met bloemkool, kip, sperziebonen en rijst”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *