Hoisin kalkoen met courgette noedels en champignons

Hoisin kalkoen met courgette noedels en champignons

Heb je zin in een gezonde avondmaaltijd waarvoor je geen uren in de keuken hoeft te staan? En vind je de smaak van hoisinsaus lekker? Dan is dit recept voor hoisin kalkoen met courgette noedels en champignons iets voor jou! Deze wokschotel is redelijk laag in koolhydraten doordat je noedels van courgette gebruikt in plaats van normale noedels. Bovendien bevat het gerecht daardoor een flinke hoeveelheid groente, wat ook niet verkeerd is. Overigens kun je in plaats van kalkoenfilet prima zoiets als kipfilet, rundvlees of tofu gebruiken. Ben je geen fan van champignons? Ook die kun je natuurlijk vervangen voor iets anders. In het recept geef ik enkel voorbeelden!

Energierepen met vijgen, cranberries en noten

Energierepen met vijgen, cranberries en noten

Koop je wel eens energierepen, fruitrepen of notenrepen? En vind je ze een béétje duur? Maak ze dan zelf! Dat is gelukkig heel gemakkelijk én het kost je niet zoveel tijd. Voor deze rauwe energierepen met vijgen, cranberries en noten kun je alle ingrediënten simpelweg vermalen in een foodprocessor of blender. Vervolgens doe je dat mengsel in een vierkante of rechthoekige vorm, druk je het goed aan en zet je het een klein uurtje in de koelkast. Daarna kun je er repen van snijden in de gewenste grootte. Voìla, je zelfgemaakte energierepen zijn klaar. Easy, toch?

Courgetti met avocado-cashewnoten saus

Courgetti met avocado-cashewnoten saus

Heb je zin in een makkelijke, zomerse en lichte avondmaaltijd (of een goede lunch)? Dan is dit recept voor courgetti met avocado-cashewnoten saus iets voor jou! Hoewel het gerecht er een beetje uitziet als een pastagerecht, is het eigenlijk gewoon een rauwe groentesalade. Je kunt dit vegetarische en glutenvrije gerecht binnen twintig minuten op tafel zetten.

kabeljauw korma met kwark

kabeljauw korma met kwark

Heb je zin in een gezond, simpel en lekker Indiaas eenpansgerecht met vis? Dan is dit recept voor kabeljauw korma iets voor jou! Meestal wordt een korma gerecht gemaakt met volle yoghurt en wat room, maar deze heb ik vervangen door kwark en magere melk (kokosmelk is ook een optie). Mijn kabeljauw korma is dan ook een variant op het Indiase gerecht; zeker smaakvol, niet geheel traditioneel.

Curry met kool, paprika, ananas en cashewnoten

Curry met kool, paprika, ananas en cashewnoten

Op zoek naar een snel en makkelijk recept voor een vegetarische curry? Probeer dan eens deze curry met kool, paprika, ananas en cashewnoten. Voor een niet-vegetarische versie kun je natuurlijk kip toevoegen, dat past er goed bij. Het is lekker om bij deze curry met kool een fris bijgerecht te serveren, zoals ingelegde komkommer, atjar ketimoen of een simpele komkommer raita (binnenkort zal ik daar eens een recept voor toevoegen).