Sperziebonensalade met broccoli en Thaise pindadressing

Sperziebonensalade met broccoli en Thaise pindadressing

Heb je zin in een voedzame salade die eenvoudig te maken is én snel klaar is? En vind je zowel broccoli en sperziebonen als pinda’s lekker? Dan is dit recept voor een sperziebonensalade met broccoli en Thaise pindadressing waarschijnlijk iets voor jou. Deze glutenvrije maaltijdsalade bevat een dressing van o.a. rode currypasta, pindakaas en limoensap. Er gaat ook vissaus door de dressing, maar je kunt natuurlijk een vegetarische variant zonder vissaus maken. Afhankelijk van hoeveel trek je hebt zou je er nog zoiets als (vegetarische) kipstukjes of een gekookt eitje doorheen kunnen doen. Een andere mogelijkheid is om er bijvoorbeeld wat noedels bij te serveren, wat ik heb gedaan. In het recept geef ik meerdere opties voor dergelijke toevoegingen. Er voor elk wat wils!

Indonesische gemengde groenten (Cap cai)

Indonesische gemengde groenten (Cap cai)

Heb je zin in een simpel gerecht met lekker veel groenten? En eventueel kip, garnalen of een vleesvervanger zoals tofu, ei of tempeh? Dan is dit recept voor Indonesische gemengde groenten (Cap cai) iets voor jou! De naam betekent letterlijk ‘gemengde groenten’ en je kunt er vrijwel elke groente indoen die je wilt. Dit recept voor cap cai vraagt om ongeveer tien verschillende groenten, maar die hoef je natuurlijk niet allemaal te gebruiken. Ik geef namelijk ook suggesties voor versies met drie of vier verschillende groenten. Het gerecht is bovendien juist ideaal om te maken met eventuele restjes groenten die je al in huis hebt en waar je vanaf moet!

Simpele kimchi van Chinese kool (Baechu kimchi)

Simpele kimchi van Chinese kool (Baechu kimchi)

Heb je zin om een keer Koreaanse kimchi te maken? Maar heb je geen zin om een ingewikkeld recept te volgen dat vol staat met exotische ingrediënten? Dan is dit simpele recept voor Koreaanse kimchi van Chinese kool iets voor jou! Voor dit recept heb je maar elf ingrediënten nodig, inclusief water, suiker en zeezout. Voor slechts één ingrediënt, gochugaru, zou je langs een toko moeten gaan. Als dat echter geen mogelijkheid is of je kunt het ingrediënt niet vinden, dan bied ik er een simpele vervanging voor.

Gevulde komkommer kimchi (Oi-Sobagi)

Gevulde komkommer kimchi (Oi-Sobagi)

Als mensen het over ‘kimchi’ hebben, dan wordt vaak de pittige kimchi bedoeld die van Chinese kool gemaakt wordt. Er zijn echter talloze soorten kimchi, waarvan sommigen helemaal niet pittig zijn of een ander hoofdingrediënt hebben dan Chinese kool. Zo’n kimchi met een ander hoofdingrediënt is Oi-Sobagi. Oftewel: gevulde komkommer kimchi. Deze simpele zomerse kimchi hoeft veel minder lang te fermenteren dan de versie met Chinese kool en smaakt eerlijk gezegd ook al goed zónder het te fermenteren!

Zomerse groentesalade uit de wok

Zomerse groentesalade uit de wok

Heb je zin in een simpele, kleurrijke en smaakvolle salade? Dan is deze zomerse groentesalade uit de wok misschien wel iets voor jou! De salade bevat zes verschillende groenten, waaronder rode kool, wortelen en sugar snaps. (Uiteraard kun je ook groenten gebruiken die jíj lekker vindt.)

Thaise gehaktballetjes met pindasaus

Thaise gehaktballetjes met pindasaus

Het is alweer een tijdje geleden dat ik iets heb toegevoegd aan m’n foodblog. Vanwege diverse verjaardagen, feestjes en borrels is het er niet echt van gekomen. Vandaar dat ik het nu tijd vond om een simpel gerechtje te posten: Thaise gehaktballetjes in pindasaus! De gehaktballetjes (zonder ei) zijn op smaak gebracht met diverse Aziatische smaakmakers, waaronder bosuitjes, citroengras, verse gemberwortel, vissaus en Thaise rode curry pasta. Serveer de gehaktballetjes bijvoorbeeld met bami of met rijst en pittige sperzieboontjes!

Zoetzure noedelsoep met kip

Zoetzure noedelsoep met kip

De inspiratie voor deze zoetzure noedelsoep is voortgekomen uit een recept dat ik was tegengekomen voor de Vietnamese soep Canh chua. Canh chua is een zure soep met vis (Canh chua cá) of garnalen (Canh chua tôm). Hoewel de Ingrediënten per Canh chua recept enigszins verschillen, wordt vrijwel altijd tamarinde, ananas, tomaat, taugé, peper en vissaus gebruikt. Afgezien van de taugé worden die ingrediënten ook in deze zoetzure noedelsoep verwerkt. Daar houdt de vergelijking echter op! Ik heb er namelijk een kippensoep in plaats van vissoep van gemaakt. Ook heb ik groenten aan het gerecht toegevoegd die niet te vinden zijn in Canh chua, waaronder wortel, paprika en babymais.

Spitskoolroerbak op Vietnamese wijze (Bắp Cải Xào)

Spitskoolroerbak op Vietnamese wijze (Bắp Cải Xào)

Dit is een simpel recept waarin spitskool wordt geroerbakt met sjalotjes, knoflook, bosui en tomaat. Het is mijn variant op het klassieke Vietnamese gerecht Bắp Cải Xào. De spitskoolroerbak wordt op smaak gemaakt met vissaus, mosterdzaad, peper en zout. Je kunt het gerecht bijvoorbeeld serveren met geroerbakte rundvlees reepjes, kipstukjes of witvis. Wil je een vegetarisch avondmaal? Voeg dan shiitakes en champignons toe om de spitskoolroerbak meer substantie te geven!

Kipsaté met simpele satésaus

Kipsaté met simpele satésaus

Wil je zelf kipsaté maken en zoek je een simpel en snel recept? Maak dan deze kipsaté en satésaus op basis van o.a. pindakaas, ketjap, sojasaus en sambal. Dit is voor mij een typisch ‘Lazy Sunday’ recept. Het vereist weinig snijwerk, geen ingewikkelde bereidingswijzen en is zo klaar. Serveer de saté met (gebakken) rijst of bami, kroepoek en atjar of ingelegde komkommer.

Oosterse aardappelschotel met kip en groenten

Oosterse aardappelschotel met kip en groenten

Deze aardappelschotel heeft een Oosters tintje door het gebruik van de kokosmelk, sambal en de babymais. Als je de aardappelen direct op zet en je vervolgens ontfermt over de rest van de ingrediënten, dan heb je de aardappelschotel binnen twintig minuten op tafel (mocht je op zoek zijn naar een snel recept).