Kip Madeira met kastanjechampignons

Kip Madeira met kastanjechampignons

Heb je zin in een verwarmend, lekker en redelijk simpel kipgerecht met een rijke smaak? Dan is dit recept voor kip Madeira met kastanjechampignons misschien wel iets voor jou! Het gerecht is gebaseerd op een klassieke kip marsala, maar ik had de verkeerde wijn in huis (Portugese Madeira in plaats van Italiaanse marsala). Ach ja, kan gebeuren. Het gerecht kun je natuurlijk ook met andere champignons of paddenstoelen maken en smaakt goed in combinatie met bijvoorbeeld aardappelpuree of bloemkoolpuree. Overigens kan het gerecht glutenvrij bereid worden; zie daarvoor de receptuur.

Kip teriyaki met bimi en zilvervliesrijst

Kip teriyaki met bimi en zilvervliesrijst

Ga direct naar het onderstaande recept Over de kip teriyaki met zelfgemaakte teriyaki saus Wil je zelf kip teriyaki maken zonder kant-en-klare teriyaki saus te…

Kip Dopiaza (Uiencurry met kip)

Kip Dopiaza (Uiencurry met kip)

Houd je van uien? En kun je de smaken van de Indiase keuken waarderen? Dan is dit recept voor een Indiase Indiase kip dopiaza iets voor jou! Kip dopiaza is namelijk een milde curry met kip en ui, op smaak gebracht met ingrediënten zoals kardemon, kruidnagels en komijnzaad. Er zijn meerdere manieren om een kip dopiaza te maken. In de blogpost vind je er twee!

Zoetzure noedelsoep met kip

Zoetzure noedelsoep met kip

De inspiratie voor deze zoetzure noedelsoep is voortgekomen uit een recept dat ik was tegengekomen voor de Vietnamese soep Canh chua. Canh chua is een zure soep met vis (Canh chua cá) of garnalen (Canh chua tôm). Hoewel de Ingrediënten per Canh chua recept enigszins verschillen, wordt vrijwel altijd tamarinde, ananas, tomaat, taugé, peper en vissaus gebruikt. Afgezien van de taugé worden die ingrediënten ook in deze zoetzure noedelsoep verwerkt. Daar houdt de vergelijking echter op! Ik heb er namelijk een kippensoep in plaats van vissoep van gemaakt. Ook heb ik groenten aan het gerecht toegevoegd die niet te vinden zijn in Canh chua, waaronder wortel, paprika en babymais.

Five spice chicken met gebakken rijst

Five spice chicken met gebakken rijst

Dit is een simpel recept voor een snelle roekbakschotel met kip, rijst, groenten, komkommer en ei. Ideaal voor een doordeweekse dag wanneer je geen zin hebt om na je werk uitbreid te koken! De smaak van het gerecht is lichtzoet met een subtiele ondertoon van vijfkruidenpoeder. Ik heb ervoor gekozen om agavesiroop te gebruiken. Heb je dat echter niet in huis? Dan kun je de agavesiroop vervangen door honing. Aangezien agavesiroop zoeter is dan honing zou ik wel iets meer honing gebruiken.

Kipsaté met simpele satésaus

Kipsaté met simpele satésaus

Wil je zelf kipsaté maken en zoek je een simpel en snel recept? Maak dan deze kipsaté en satésaus op basis van o.a. pindakaas, ketjap, sojasaus en sambal. Dit is voor mij een typisch ‘Lazy Sunday’ recept. Het vereist weinig snijwerk, geen ingewikkelde bereidingswijzen en is zo klaar. Serveer de saté met (gebakken) rijst of bami, kroepoek en atjar of ingelegde komkommer.

Oosterse aardappelschotel met kip en groenten

Oosterse aardappelschotel met kip en groenten

Deze aardappelschotel heeft een Oosters tintje door het gebruik van de kokosmelk, sambal en de babymais. Als je de aardappelen direct op zet en je vervolgens ontfermt over de rest van de ingrediënten, dan heb je de aardappelschotel binnen twintig minuten op tafel (mocht je op zoek zijn naar een snel recept).

Spaghetti met kip, geroosterde paprika, knoflook en peper

Spaghetti met kip, geroosterde paprika, knoflook en peper

Dit is een goedkoop, snel en makkelijk pasta recept met kip en groenten. Geroosterde paprika, geroosterde knoflook en rode peper dienen als basis voor een pittige saus. Garneer met Parmezaanse kaas, basilicum en luciferdunne reepjes rode peper.