Witlofsalade met appel, walnoten en feta
Dit recept is bedoeld als avondmaaltijd voor één persoon. Als lichte lunch zou het wellicht geschikt zijn voor twee personen.
Porties Prep Tijd
1persoon 10minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 10minuten
Ingrediënten
Witlofsalade
Dressing
Instructies
  1. Rooster de walnoten vijf minuten in een pan zonder olie op middelhoog vuur. Maak ondertussen de dressing door de aangegeven ingrediënten door elkaar te mengen en op smaak te brengen met peper en zeezout.
  2. Snijd steeds een stukje van de onderkant van de witlof zodat je de buitenste bladeren kunt verwijderen. Was deze bladeren, dep ze droog en leg op een serveerschaal. Druppel de helft van de dressing over de witlof. Snijd de appel (bij voorkeur Granny Smith) in dunne plakjes, de bleekselderij in schijfjes en de radijsjes in partjes. Meng deze ingrediënten door de rest van de dressing en leg ze bovenop de witlof. Verkruimel de feta en de geroosterde walnoten bovenop de witlofsalade.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!