Rode bietenstamppot met knolselderij en mierikswortel

Rode bietenstamppot met knolselderij en mierikswortel

Heb je zin in een stamppot met rode bieten? En wil je er eentje zonder aardappelen proberen? Dan is dit recept voor een rode bietenstamppot met knolselderij en mierikswortel misschien wel iets voor jou! Met deze stamppot kun je veel kanten op. Zo smaakt het goed met een stukje vis, kip of vlees, maar ook met een gekookt eitje, walnoten of feta. Bovendien is de stamppot vrij simpel om te maken en kan deze binnen een half uurtje op tafel staan (als je voorgekookte bieten gebruikt). Ideaal, toch?

Groene aspergesalade met gegrilde peer, walnoten en feta

Groene aspergesalade met gegrilde peer, walnoten en feta

Heb je zin in een maaltijdsalade met groene asperges? Dan is dit recept voor een groene aspergesalade met gegrilde peer, walnoten en feta waarschijnlijk iets voor jou! Dit gerecht bevat uiteenlopende texturen en smaken, zoals zoute feta en zoete peer. Met krieltjes erdoorheen is het een volwaardige maaltijdsalade, maar deze zou je eventueel achterwege kunnen laten. Vervang de krieltjes in dat geval bijvoorbeeld door extra sla, komkommer of groene asperges. Cherry tomaatjes zouden ook lekker zijn.

Rijstsalade met makreel, rode biet en mierikswortel

Rijstsalade met makreel, rode biet en mierikswortel

Heb je zin in een simpele maaltijdsalade met gerookte makreel? Dan is dit recept voor een rijstsalade met makreel, rode biet en mierikswortel misschien wel iets voor jou! Deze maaltijdsalade kan supersnel op tafel staan als je voorgekookte rode bieten gebruikt. Het enige wat je dan hoeft te doen is wat rijst te koken en de rest van de ingrediënten te snijden. Overigens smaakt de salade ook prima met kip in plaats van makreel of zónder makreel voor een vegetarische versie.

Spitskoolsalade met komkommer, appel en gember-mosterddressing

Spitskoolsalade met komkommer, appel en gember-mosterddressing

Heb je zin in een frisse, gezonde en makkelijke maaltijdsalade met een smaakvolle dressing? En vind je komkommer en appel lekker? Dan is dit recept voor een spitskoolsalade met komkommer en appel iets voor jou! Deze maaltijdsalade staat binnen tien a vijftien minuten op tafel, zit boordevol vitamine C (en andere dingen die goed voor je zijn), en is voorzien van een krachtige gember-mosterddressing. In plaats van die dressing kun je overigens natuurlijk je favoriete dressing gebruiken. De salade zou bijvoorbeeld ook prima smaken met een tuinkruidendressing, yoghurtdressing of honing-mosterddressing!

Witlofsalade met appel, walnoten en feta

Witlofsalade met appel, walnoten en feta

Als je van een knapperige salade houdt, dan is dit recept voor een rauwe witlofsalade met appel, walnoten en feta iets voor jou. De salade wordt afgemaakt met een scherpe, licht-pittige dressing op basis van appelazijn, dijon mosterd en olijfolie. Je kunt deze rauwe witlofsalade al binnen 10 minuten op tafel zetten waardoor het een ideaal recept is voor een snelle lunch of een lichte avondmaaltijd!

Salade Niçoise

Salade Niçoise

Wil je een salade eten, maar heb je geen zin in ‘konijnenvoer’? Dan is dit recept voor een simpele Salade Niçoise iets voor jou! De salade is rijkelijk gevuld met onder meer tonijn, sperziebonen en eieren en bevat maar een klein beetje krulsla (optioneel).