Rode bietenstamppot met knolselderij en mierikswortel

Rode bietenstamppot met knolselderij en mierikswortel

Heb je zin in een stamppot met rode bieten? En wil je er eentje zonder aardappelen proberen? Dan is dit recept voor een rode bietenstamppot met knolselderij en mierikswortel misschien wel iets voor jou! Met deze stamppot kun je veel kanten op. Zo smaakt het goed met een stukje vis, kip of vlees, maar ook met een gekookt eitje, walnoten of feta. Bovendien is de stamppot vrij simpel om te maken en kan deze binnen een half uurtje op tafel staan (als je voorgekookte bieten gebruikt). Ideaal, toch?

Kip-kerrie ovenschotel met bloemkool, prei en champignons

Kip-kerrie ovenschotel met bloemkool, prei en champignons

Heb je zin in een ovenschotel met kip, kerrie en een grote hoeveelheid groenten? Dan is dit recept voor een kip-kerrie ovenschotel met bloemkool, prei en champignons waarschijnlijk iets voor jou! De ovenschotel bevat twee keer de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente. Daarbij is het gerecht is lactose- en glutenvrij, mocht dat van belang zijn. Bovendien kun je het recept eenvoudig naar eigen smaak aanpassen. In het recept vind je enkele suggesties voor groente en fruit die je kunt toevoegen. De ovenschotel zou tevens prima smaken met kikkererwten of linzen in plaats van kip, voor een vegetarisch alternatief.

Rode kool stoofpot met schouderkarbonades, kersen en wijn

Rode kool stoofpot met schouderkarbonades, kersen en wijn

Heb je zin in een makkelijke stoofschotel met varkensvlees? En vind je rode kool lekker? Dan is dit recept voor een rode kool stoofpot met schouderkarbonades, kersen en wijn waarschijnlijk iets voor jou! Naast de ingrediënten die genoemd zijn in de titel bevat het gerecht onder andere karwijzaad, kruidnagel en tijm. Heb je een van deze ingrediënten niet in huis of ben je geen fan van de smaak van een van de ingrediënten? Dan kun je deze natuurlijk achterwege laten en smaakt de stoofschotel alsnog prima. Overigens zou je ook kunnen kiezen voor de meer klassieke toevoeging van appel in plaats van kersen, indien je dat lekkerder lijkt.

Pittige snijbonen met gehakt en pinda’s

Pittige snijbonen met gehakt en pinda’s

Houd je van pittig eten, vind je snijbonen lekker en heb je zin in een eenvoudige wokschotel die je snel op tafel kunt zetten? Dan is dit recept voor pittige snijbonen met gehakt en pinda’s (of cashewnoten) iets voor jou! Ik zat eerlijk gezegd héél even te twijfelen of ik dit recept wel met je zou delen. Het gerecht is namelijk niet heel inventief of bijzonder. Dat gezegd hebbende: de pittige snijbonen met gehakt en pinda’s smaakt goed en dat is toch het belangrijkste!

Witlof met pancetta, ricotta en Parmezaanse kaas

Witlof met pancetta, ricotta en Parmezaanse kaas

Heb je zin in een variant op de klassieke ovenschotel met witlof, ham en kaas? En vind je de smaken uit de Italiaanse keuken lekker? Dan is dit recept voor witlof met pancetta, ricotta en Parmezaanse kaas iets voor jou! Omdat het bij het Italiaanse thema van dit recept past heb ik een simpele tomatensaus gemaakt waarop ik de witlof heb gelegd. Dat past er prima bij, maar het is niet noodzakelijk voor het welslagen van het recept. Je zou deze dus achterwege kunnen laten of bijvoorbeeld kunnen vervangen door een laag aardappelpuree zodat de witlofschotel een complete maaltijd wordt.

Rode kool ovenschotel met zoete aardappelen en hamlappen

Rode kool ovenschotel met zoete aardappelen en hamlappen

Heb je zin in een simpele ovenschotel? Dan is dit recept voor een rode kool ovenschotel met zoete aardappelen en hamlappen misschien wel iets voor jou! De ovenschotel duurt wel eventjes om te maken, maar driekwart van de tijd hoef je niet op te letten. Bovendien smaakt het de volgende dag nóg beter, dus maak gerust te veel. Overigens kan de ovenschotel natuurlijk ook met ander vlees gemaakt worden; denk aan gehakt of bacon. Überhaupt geen zin in vlees? De ovenschotel smaakt met alleen rode kool en zoete aardappelen ook lekker!

Bloemkool nasi goreng

Bloemkool nasi goreng

Dit is een caloriearme variant op nasi goreng. Een fijngehakte bloemkool wordt namelijk gebruikt om de rijst in nasi goreng te vervangen. Hierdoor bevat de maaltijd tegelijkertijd minder calorieën én meer groenten. Is dat geen win-win situatie? En houd je niet van bloemkool? Geen punt. Dankzij de specerijen en de rest van de ingrediënten die gebruikt worden proef je de bloemkool niet terug. Beloofd.

Geroosterde witlof met ui en pecannoten

Geroosterde witlof met ui en pecannoten

Als je van witlof én van simpele recepten houdt, dan is dit recept voor geroosterde witlof met ui en pecannoten echt iets voor jou. Na een minimale voorbereidingstijd van enkele minuten hoef je de witlof alleen nog maar in de oven te schuiven en even geduld te hebben. Simpel, toch?

Witlofsalade met appel, walnoten en feta

Witlofsalade met appel, walnoten en feta

Als je van een knapperige salade houdt, dan is dit recept voor een rauwe witlofsalade met appel, walnoten en feta iets voor jou. De salade wordt afgemaakt met een scherpe, licht-pittige dressing op basis van appelazijn, dijon mosterd en olijfolie. Je kunt deze rauwe witlofsalade al binnen 10 minuten op tafel zetten waardoor het een ideaal recept is voor een snelle lunch of een lichte avondmaaltijd!

Zelf eiersalade maken

Zelf eiersalade maken

Dit is een simpel recept voor een snelle eiersalade. Het recept is grotendeels gebaseerd op de eiersalade die ik maakte in de brasserie waar ik tijdens mijn studie heb gewerkt. Misschien is het iets om tijdens Pasen op tafel te zetten?