Pompoencurry met kikkererwten, sperziebonen en kokosmelk

Pompoencurry met kikkererwten, sperziebonen en kokosmelk

Het is hier misschien een béétje aan de late kant voor, maar bij deze wens ik je toch nog het allerbeste voor 2019! Degenen die al een tijdje zijn aangemeld voor mijn nieuwsbrief, hebben misschien wel gemerkt dat deze blog een tijdje stil heeft gestaan. Maar een nieuw jaar biedt natuurlijk nieuwe kansen, dus ik wilde weer eens een recept met je delen. Uiteindelijk is dat dit recept voor een verwarmende vegetarische curry met pompoen, kikkererwten, sperziebonen en kokosmelk geworden. Deze pompoencurry heeft een Indiaas accent en is op smaak gebracht met o.a. kaneel, kardemom en komijnzaad. Serveer de curry bijvoorbeeld met zilvervliesrijst, naan en een verfrissende raita.

Boeuf bourguignon (Rundvlees met rode wijn, wortels en champignons)

Boeuf bourguignon (Rundvlees met rode wijn, wortels en champignons)

Heb je met dit gure weer zin in een lekkere stoofschotel? En vind je champignons lekker? Dan is dit recept voor een klassieke Franse boeuf bourguignon waarschijnlijk iets voor jou! Hoewel het gerecht wel even wat tijd kost, is het helemaal niet moeilijk om te maken. Serveer de stoofschotel bijvoorbeeld met aardappelpuree/ groentepuree, gekookte aardappelen of rijst. Voor wat extra vitamientjes kun je er ook nog zoiets als een salade of gekookte sperziebonen bij maken. Het grootste gedeelte van de bereidingstijd bestaat uit wachten, dus je hebt tijd zat om nog iets anders te maken. Óf je gaat gewoon even TV kijken of zoiets dergelijks.

Sajoer lodeh (Indonesische groentecurry)

Sajoer lodeh (Indonesische groentecurry)

Heb je zin om een groentecurry met kokosmelk te maken? Dan is dit recept voor sajoer lodeh iets voor jou! Dit Indonesische groentegerecht is van nature niet vegetarisch door de trassi die gebruikt wordt, maar deze kun je natuurlijk achterwege laten voor een vegetarische sajoer lodeh. Je kunt het gerecht overigens met elke soort groente maken die je lekker vindt. In dit recept gebruik ik bloemkool, spitskool, wortelen en sperziebonen, maar in de tekst staan enkele alternatieven. Om er meer een complete maaltijd van te maken heb ik tempeh toegevoegd aan de sajoer lodeh. Deze kun je vervangen door tofu als je dat lekkerder vindt, of gewoon weglaten. Liefhebbers van eieren raad ik aan om er een gekookt eitje bij te doen.

Rode kool stoofpot met schouderkarbonades, kersen en wijn

Rode kool stoofpot met schouderkarbonades, kersen en wijn

Heb je zin in een makkelijke stoofschotel met varkensvlees? En vind je rode kool lekker? Dan is dit recept voor een rode kool stoofpot met schouderkarbonades, kersen en wijn waarschijnlijk iets voor jou! Naast de ingrediënten die genoemd zijn in de titel bevat het gerecht onder andere karwijzaad, kruidnagel en tijm. Heb je een van deze ingrediënten niet in huis of ben je geen fan van de smaak van een van de ingrediënten? Dan kun je deze natuurlijk achterwege laten en smaakt de stoofschotel alsnog prima. Overigens zou je ook kunnen kiezen voor de meer klassieke toevoeging van appel in plaats van kersen, indien je dat lekkerder lijkt.

Mediterrane courgette gratin met tomaatjes, krieltjes en olijven

Mediterrane courgette gratin met tomaatjes, krieltjes en olijven

Heb je zin in een rustieke vegetarische ovenschotel met pure smaken die makkelijk te maken is? En vind je zowel tomaten, courgette en olijven als kaas lekker? Dan is dit recept voor een courgette gratin met krieltjes, tomaatjes en olijven waarschijnlijk iets voor jou! Dit gerecht is een passend afscheid voor de zomer die helaas op z’n retour is. Aan de ene kant bevat het zomerse seizoensgroenten, namelijk courgette en cherrytomaatjes. Aan de andere kant wordt het bereid op een meer herfstachtige wijze, namelijk in de oven. Wat dat betreft is het gerecht dus een ideaal recept voor deze tijd van het jaar.

Kip fricassee met champignons, wortelen en dragon

Kip fricassee met champignons, wortelen en dragon

Heb je zin in een eenvoudige, lekkere en complete maaltijd met kip die relatief snel klaar te maken is? En vind je de smaken uit de Franse keuken lekker? Dan is dit recept voor een Franse kip fricassee met champignons, wortelen en dragon waarschijnlijk iets voor jou. Deze kip fricassee kan binnen een half uurtje op tafel staan en kun je natuurlijk ook bereiden met andere groenten (zoals paprika of prei). En ben je geen fan van de smaak van dragon? Vervang deze dan gewoon door kruiden die je wel lekker vindt. Het gerecht smaakt bijvoorbeeld ook goed met peterselie en tijm!

Arabische aubergineschotel met kikkererwten en tomaten

Arabische aubergineschotel met kikkererwten en tomaten

Heb je zin in een veganistisch hoofdgerecht met aubergines? En vind je de smaken uit de keuken van het Midden-Oosten lekker? Dan is dit recept voor een Arabische aubergineschotel met kikkererwten en tomaten waarschijnlijk wel iets voor jou! Dit gerecht smaakt bovendien ook koud goed, dus je kunt gerust te veel maken zodat je de volgende dag alvast een lunch of avondmaaltijd klaar hebt. Ideaal, toch?

Pittige snijbonen met gehakt en pinda’s

Pittige snijbonen met gehakt en pinda’s

Houd je van pittig eten, vind je snijbonen lekker en heb je zin in een eenvoudige wokschotel die je snel op tafel kunt zetten? Dan is dit recept voor pittige snijbonen met gehakt en pinda’s (of cashewnoten) iets voor jou! Ik zat eerlijk gezegd héél even te twijfelen of ik dit recept wel met je zou delen. Het gerecht is namelijk niet heel inventief of bijzonder. Dat gezegd hebbende: de pittige snijbonen met gehakt en pinda’s smaakt goed en dat is toch het belangrijkste!

Knolselderijsoep met zoete aardappelen, rozemarijn en bacon

Knolselderijsoep met zoete aardappelen, rozemarijn en bacon

Heb je zin in een simpele, voedzame en lekkere maaltijdsoep waarin knolselderij de hoofdrol speelt? Dan is dit recept voor knolselderijsoep met zoete aardappelen, rozemarijn en bacon misschien wel iets voor jou! Deze soep staat binnen veertig minuten op tafel en zou je gemakkelijk naar eigen wens aan kunnen passen. Gebruik bijvoorbeeld tijm in plaats van rozemarijn, gerookte kip in plaats van bacon of voeg roquefort toe aan de soep. Het is maar net wat je lekker vindt!

Milde curry met kip, Chinese kool en yoghurt

Milde curry met kip, Chinese kool en yoghurt

Heb je zin in een rijkelijk gevulde, gezonde en smaakvolle eenpansmaaltijd waarvoor je geen uren in de keuken hoeft te staan? En vind je curry’s lekker? Dan is dit recept voor een milde Indiase curry met kip, Chinese kool en yoghurt misschien wel iets voor jou! Deze curry staat binnen een half uurtje op tafel, bevat iets meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten en is goed gekruid (maar niet té pittig).