Gezonde perzikenspread met gember en chiazaad
Dit recept voor een gezonde perzikenspread met gember en chiazaadjes bevat geen geraffineerde suikers. De chiazaadjes zorgen voor de binding zodat de perzikenspread goed smeerbaar is.
Porties Prep Tijd
2potjes 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
2potjes 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Schil de perziken, verwijder de pit en hak het vruchtvlees fijn. Doe de perziken in een steelpannetje en breng de perziken aan de kook.
  2. Rasp ondertussen de schil van een halve citroen en doe die bij de perziken, evenals het sap van de halve citroen. Rasp ook een halve eetlepel tot een eetlepel gember fijn en voeg deze toe aan de perziken (doe dit beetje bij beetje totdat je de gewenste smaak hebt bereikt).
  3. Voeg optioneel wat kokosbloesemsuiker, stevia, agavesiroop, honing of een andere zoetmaker naar keuze toe.
  4. Laat de perziken een minuut of vijf zachtjes koken. Prak ondertussen de stukjes perzik een beetje fijn met een spatel of vork.
  5. Voeg de chiazaadjes toe, roer alles goed door elkaar en haal de pan van het vuur. Naar een paar minuten zul je zien dat de perzikenspread al beter smeerbaar is. Na tien minuten zou ‘ie de juiste consistentie moeten hebben. Zo niet, voeg dan nog wat chiazaadjes toe.
  6. Houd je van een gladde perzikenspread zonder stukjes? Of vind je de textuur van de chiazaadjes niet lekker? Dan kun je ervoor kiezen om de perzikenspread even in een foodprocessor of blender te doen.
  7. Bewaar de perzikenspread in een goed afsluitbare pot en zet deze in de koelkast. Het is minstens een week houdbaar (en toen waren mijn potjes leeg). Het is sowieso minder lang goed dan normale jam, maar ik vermoed dat het wel enkele weken houdbaar is.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!