Geroosterde kokosboter maken
Zelf geroosterde kokosboter maken is heel makkelijk. Het enige wat je nodig hebt is kokosrasp, een oven en een blender of foodprocessor. Het roosteren van de kokos is optioneel en kun je ook overslaan.
Porties
1potje
Porties
1potje
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm een oven voor op tweehonderd graden. Bekleed een bakplaat met een bakpapiertje en spreid de kokos erover uit. Rooster de kokos ongeveer tien a vijftien minuten. Haal de bakplaat tussentijds, ongeveer om de vier minuten, uit de oven en hussel de kokos goed door elkaar. Dat zorgt ervoor dat alles gelijkmatig bruin wordt. Laat de geroosterde kokos een beetje afkoelen.
  2. Plaats de geroosterde kokos in een blender of foodprocessor en zet het apparaat aan op vol vermogen. Laat het apparaat ongeveer vijf minuten draaien totdat er geen stukjes meer inzitten. Schenk de kokosboter over in een glazen potje en laat het, met de deksel eraf, helemaal afkoelen. Plaats dan pas de deksel erop. Bewaar de kokosboter op kamertemperatuur.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Wat vind je van dit recept?
[Gemiddelde score: 0]

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!