Kabeljauw a la Meunière met kappertjes
Dit is een simpel recept voor kabeljauw, bereid volgens de klassieke Franse wijze ‘a la meunière’. Je kunt natuurlijk zowel verse kabeljauw als ontdooide kabeljauw uit de diepvries gebruiken. Hoewel in dit recept bloem gebruikt wordt, kun je het glutenvrij maken door maizena te gebruiken. Een glutenvrije bloem naar keuze is uiteraard ook een optie. Normaliter hoor je overigens witte bloem te gebruiken, maar ik heb gekozen voor volkorenmeel.
Porties Prep Tijd
2porties 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
2porties 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Dek de kabeljauwfilets droog, indien nodig, en bestrooi de kabeljauw met zowel peper als zout. Leg de bloem op een bord of in een bakje en spreid deze uit. Wentel de kabeljauwfilets om in de bloem zodat beide kanten bedekt zijn met een dun laagje bloem. Klop het overtollige bloem van de kabeljauw af.
  2. Smelt het eerste deel van de boter in een pannetje, wacht totdat deze bruist en voeg dan de kabeljauw toe. Bak deze in 5 tot 8 minuten gaar, afhankelijk van de dikte van de filets. Keer halverwege. Hak ondertussen de peterselie fijn en snijd de citroen in plakjes.
  3. Haal de kabeljauw uit de pan en leg deze bij voorkeur op een bord dat je even hebt opgewarmd in de oven of magnetron. Strooi het merendeel van de fijngehakte peterselie uit over de kabeljauw. Knijp over elke filet 1 of 2 plakjes citroen uit.
  4. Voeg de rest van de boter toe aan de pan waarin de kabeljauw is gebakken en laat deze op matig vuur smelten. Voeg de kappertjes eraan toe. Wacht totdat de boter lichtbruin en schuimig is. Haal de pan dan van het vuur en strooi er optioneel een klein beetje zout en wat peper overheen. Schenk de gesmolten boter met kappertjes over de kabeljauw heen. Serveer het gerecht met extra plakjes citroen en bijgerechten naar keuze.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!