Kabeljauw a la Meunière met kappertjes

Kabeljauw a la Meunière met kappertjes

Heb je zin in een simpel visgerecht dat snel klaar is én goed smaakt? En vind je de frisse smaak van citroen lekker? Dan is dit recept voor een kabeljauw a la meunière waarschijnlijk iets voor jou! Dit rustieke Franse gerecht bestaat enkel uit kabeljauw, bloem, boter, peterselie en citroen. Ik heb er nog kappertjes aan toegevoegd, maar als je daar niet van houdt kun je deze gerust achterwege laten. Voor dit gerecht kun je overigens natuurlijk ook een andere vissoort gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan sliptong, forel en zeetong, maar ook aan goedkope vis zoals pangasius, tilapia of koolvis. En wil je een glutenvrije kabeljauw a la meunière met kappertjes maken? Dan kun je bijvoorbeeld maïzena in plaats van bloem gebruiken.

Mediterrane courgette gratin met tomaatjes, krieltjes en olijven

Mediterrane courgette gratin met tomaatjes, krieltjes en olijven

Heb je zin in een rustieke vegetarische ovenschotel met pure smaken die makkelijk te maken is? En vind je zowel tomaten, courgette en olijven als kaas lekker? Dan is dit recept voor een courgette gratin met krieltjes, tomaatjes en olijven waarschijnlijk iets voor jou! Dit gerecht is een passend afscheid voor de zomer die helaas op z’n retour is. Aan de ene kant bevat het zomerse seizoensgroenten, namelijk courgette en cherrytomaatjes. Aan de andere kant wordt het bereid op een meer herfstachtige wijze, namelijk in de oven. Wat dat betreft is het gerecht dus een ideaal recept voor deze tijd van het jaar.

Kabeljauw en papillote met citroen, kappertjes en olijven

Kabeljauw en papillote met citroen, kappertjes en olijven

Heb je zin in een simpel visgerecht vol krachtige smaken dat je snel op tafel kunt zetten? En houd je van de Provençaalse en mediterrane keuken? Dan is dit recept voor kabeljauw en papillote met citroen, kappertjes en olijven iets voor jou! Je verpakt de kabeljauw samen met de andere ingrediënten in bakpapier (‘en papillote’) en stoomt de kabeljauw gaar in een klein beetje witte wijn. Het is snel klaar, gezond en ook nog eens smaakvol. Wat wil je nog meer?

Indiase kip tandoori

Indiase kip tandoori

Wil je een keer zelf kip tandoori maken zonder pakjes en zakjes? Dan is dit kip tandoori recept iets voor jou! Het gerecht lijkt niet op het gelijknamige Knorr Wereldgerecht, maar dat gerecht heeft bij mijn weten ook weinig met een traditionele Indiase kip tandoori te maken. Ik wil overigens niet beweren dat mijn versie wél 100% traditioneel is, dat is zeker niet het geval. Het komt echter wel iets dichter in de buurt!

Knolselderijsoep met zoete aardappelen, rozemarijn en bacon

Knolselderijsoep met zoete aardappelen, rozemarijn en bacon

Heb je zin in een simpele, voedzame en lekkere maaltijdsoep waarin knolselderij de hoofdrol speelt? Dan is dit recept voor knolselderijsoep met zoete aardappelen, rozemarijn en bacon misschien wel iets voor jou! Deze soep staat binnen veertig minuten op tafel en zou je gemakkelijk naar eigen wens aan kunnen passen. Gebruik bijvoorbeeld tijm in plaats van rozemarijn, gerookte kip in plaats van bacon of voeg roquefort toe aan de soep. Het is maar net wat je lekker vindt!