Kabeljauw a la Meunière met kappertjes

Kabeljauw a la Meunière met kappertjes

Heb je zin in een simpel visgerecht dat snel klaar is én goed smaakt? En vind je de frisse smaak van citroen lekker? Dan is dit recept voor een kabeljauw a la meunière waarschijnlijk iets voor jou! Dit rustieke Franse gerecht bestaat enkel uit kabeljauw, bloem, boter, peterselie en citroen. Ik heb er nog kappertjes aan toegevoegd, maar als je daar niet van houdt kun je deze gerust achterwege laten. Voor dit gerecht kun je overigens natuurlijk ook een andere vissoort gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan sliptong, forel en zeetong, maar ook aan goedkope vis zoals pangasius, tilapia of koolvis. En wil je een glutenvrije kabeljauw a la meunière met kappertjes maken? Dan kun je bijvoorbeeld maïzena in plaats van bloem gebruiken.

Mediterrane courgette gratin met tomaatjes, krieltjes en olijven

Mediterrane courgette gratin met tomaatjes, krieltjes en olijven

Heb je zin in een rustieke vegetarische ovenschotel met pure smaken die makkelijk te maken is? En vind je zowel tomaten, courgette en olijven als kaas lekker? Dan is dit recept voor een courgette gratin met krieltjes, tomaatjes en olijven waarschijnlijk iets voor jou! Dit gerecht is een passend afscheid voor de zomer die helaas op z’n retour is. Aan de ene kant bevat het zomerse seizoensgroenten, namelijk courgette en cherrytomaatjes. Aan de andere kant wordt het bereid op een meer herfstachtige wijze, namelijk in de oven. Wat dat betreft is het gerecht dus een ideaal recept voor deze tijd van het jaar.

Rijstsalade met makreel, rode biet en mierikswortel

Rijstsalade met makreel, rode biet en mierikswortel

Heb je zin in een simpele maaltijdsalade met gerookte makreel? Dan is dit recept voor een rijstsalade met makreel, rode biet en mierikswortel misschien wel iets voor jou! Deze maaltijdsalade kan supersnel op tafel staan als je voorgekookte rode bieten gebruikt. Het enige wat je dan hoeft te doen is wat rijst te koken en de rest van de ingrediënten te snijden. Overigens smaakt de salade ook prima met kip in plaats van makreel of zónder makreel voor een vegetarische versie.

Kabeljauw en papillote met citroen, kappertjes en olijven

Kabeljauw en papillote met citroen, kappertjes en olijven

Heb je zin in een simpel visgerecht vol krachtige smaken dat je snel op tafel kunt zetten? En houd je van de Provençaalse en mediterrane keuken? Dan is dit recept voor kabeljauw en papillote met citroen, kappertjes en olijven iets voor jou! Je verpakt de kabeljauw samen met de andere ingrediënten in bakpapier (‘en papillote’) en stoomt de kabeljauw gaar in een klein beetje witte wijn. Het is snel klaar, gezond en ook nog eens smaakvol. Wat wil je nog meer?

Boekweit granola met goji bessen en kokos

Boekweit granola met goji bessen en kokos

Koop je af en toe granola en ben je op zoek naar een goedkoper (en in sommige gevallen gezonder) alternatief? Maak dan gewoon zelf granola! Bijvoorbeeld deze gezonde boekweit granola met goji bessen en kokos. De zelfgemaakte granola bevat relatief weinig suikers, is glutenvrij* en geschikt voor vegans. Bovendien kun je het recept heel gemakkelijk naar eigen wens aanpassen. Gebruik bijvoorbeeld ander gedroogd fruit als je geen goji bessen in huis hebt of vervang de kokos door chocolade als je daarvan houdt!

Salade Niçoise

Salade Niçoise

Wil je een salade eten, maar heb je geen zin in ‘konijnenvoer’? Dan is dit recept voor een simpele Salade Niçoise iets voor jou! De salade is rijkelijk gevuld met onder meer tonijn, sperziebonen en eieren en bevat maar een klein beetje krulsla (optioneel).

Ensaladilla Rusa (Russische Salade op Spaanse wijze)

Ensaladilla Rusa (Russische Salade op Spaanse wijze)

Aangezien het bijna Pasen is, had ik even gekeken hoeveel gerechten ik op m’n blog had geplaatst waarin eieren een belangrijke rol spelen. En dat blijken er niet eens zoveel te zijn. Vandaar dat ik mijn Ensaladilla Rusa met je deel! Ensaladilla Rusa is de Spaanse versie van de Russische salade. Deze salade bevat onder meer aardappelen, wortelen, sperziebonen, olijven en ei.

Italiaanse tonijnsalade

Italiaanse tonijnsalade

Het is mij een tijdje geleden opgevallen dat ik vrijwel alleen maar recepten voor avondmaaltijden op m’n foodblog plaats. Het werd dan ook tijd om eens iets anders toe te voegen. Aangezien de meest bekeken pagina op deze foodblog mijn recept voor tonijnsalade is, leek het mij leuk om daar een variant op te bedenken. Het resultaat? Deze simpele Italiaanse tonijnsalade. Overigens kun je deze tonijnsalade in een handomdraai omtoveren tot een snelle pastasalade met tonijn.

Caponata (Siciliaans groentegerecht met aubergine)

Caponata (Siciliaans groentegerecht met aubergine)

Caponata is een Siciliaans groentegerecht. Het bevat dan ook ingrediënten die typerend zijn voor de regio. Denk hierbij aan aubergine, tomaten, olijven en kappertjes. Caponata wordt traditioneel op kamertemperatuur gegeten en is eigenlijk een voorgerecht (antipasto). Je kunt het echter ook prima als onderdeel van de avondmaaltijd eten. Serveer het bijvoorbeeld met een stukje gegrild vlees of vis en couscous!

Spaghetti alla Puttanesca

Spaghetti alla Puttanesca

Ben je op zoek naar een snel, simpel en smakelijk pastarecept? En houd je van olijven, ansjovis en kappertjes? Dan is deze spaghetti alla Puttanesca iets voor jou! Hoe de pasta alla Puttanesca oorspronkelijk is ontstaan, dat is niet met zekerheid te zeggen. Er bestaan echter wel een aantal leuke theorieën die gebaseerd zijn op de naam van het gerecht. Puttana is namelijk Italiaans voor prostituee (om een net woord te gebruiken). Pasta alla Puttanesca kan dan ook losjes vertaald worden als hoerenspaghetti. Klinkt aantrekkelijk, niet?