Kardemom en worteltaart havermout
Dit is een simpel recept voor een gezond ontbijt met havermoutpap. Het recept is geschikt voor veganisten door het gebruik van amandelmelk. In plaats van amandelmelk kun je ook zoiets als kokosmelk of ‘normale’ melk gebruiken. Voeg eventueel beetje bij beetje de nootmuskaat, kaneel, kardemom en gemberpoeder toe totdat je de gewenste smaak hebt bereikt. De chiazaad en lijnzaad kun je weglaten.
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Rasp de wortelen met een keukenmachine of met de hand. Voeg de havermout, wortelen, amandelmelk, rozijnen, walnoten en zaden toe aan een klein steelpannetje en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de havermoutpap een minuutje of zes zachtjes koken (of volg de aanwijzingen op de verpakking). Voeg tussendoor eventueel wat water of extra amandelmelk toe indien je de havermoutpap te dik vindt worden.
  2. Breng op smaak met kaneel, kardemom, nootmuskaat en gemberpoeder. Voeg deze ingrediënten eventueel beetje bij beetje toe totdat je de smaak hebt bereikt die je lekker vindt. Voeg eventueel een snufje zeezout toe. Houd je van zoet? Voeg dan bijvoorbeeld ook wat kokosbloesemsuiker, agave siroop of honing toe .Serveer de havermoutpap indien gewenst met een schep (plantaardige) yoghurt.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!