Worteltaart energieballetjes (Carrot Cake Bliss Balls)

Worteltaart energieballetjes (Carrot Cake Bliss Balls)

Kun je soms rond een uurtje of vier ’s middags wel wat extra energie gebruiken? En heb je geen zin in Cup-a-Soup of koffie? Zorg er dan voor dat je in het vervolg een paar worteltaart energieballetjes bij de hand hebt! Deze glutenvrije energieballetjes van o.a. dadels, wortelen en pecannoten zijn in een handomdraai gemaakt, lang te bewaren in de koelkast en kunnen ingevroren worden. Ideaal, toch?

Energierepen met vijgen, cranberries en noten

Energierepen met vijgen, cranberries en noten

Koop je wel eens energierepen, fruitrepen of notenrepen? En vind je ze een béétje duur? Maak ze dan zelf! Dat is gelukkig heel gemakkelijk én het kost je niet zoveel tijd. Voor deze rauwe energierepen met vijgen, cranberries en noten kun je alle ingrediënten simpelweg vermalen in een foodprocessor of blender. Vervolgens doe je dat mengsel in een vierkante of rechthoekige vorm, druk je het goed aan en zet je het een klein uurtje in de koelkast. Daarna kun je er repen van snijden in de gewenste grootte. Voìla, je zelfgemaakte energierepen zijn klaar. Easy, toch?

Boekweit granola met goji bessen en kokos

Boekweit granola met goji bessen en kokos

Koop je af en toe granola en ben je op zoek naar een goedkoper (en in sommige gevallen gezonder) alternatief? Maak dan gewoon zelf granola! Bijvoorbeeld deze gezonde boekweit granola met goji bessen en kokos. De zelfgemaakte granola bevat relatief weinig suikers, is glutenvrij* en geschikt voor vegans. Bovendien kun je het recept heel gemakkelijk naar eigen wens aanpassen. Gebruik bijvoorbeeld ander gedroogd fruit als je geen goji bessen in huis hebt of vervang de kokos door chocolade als je daarvan houdt!

Kardemom en worteltaart havermout

Kardemom en worteltaart havermout

Houd je van worteltaart? En van een goed ontbijt? Dan is dit havermout recept iets voor jou! In deze gezonde havermoutpap zijn namelijk ingrediënten verwerkt die typerend zijn voor een worteltaart, waaronder kaneel, nootmuskaat en rozijnen. Zo kun je gezond ontbijten terwijl je een toch klein beetje het idee hebt dat je een worteltaart eet. Ware het niet dat de textuur van de havermoutpap echt niet lijkt op die van een carrot cake. Maar dat terzijde.

Worteltaart van volkorenmeel (Extra oranje voor Koningsdag!)

Worteltaart van volkorenmeel (Extra oranje voor Koningsdag!)

Omdat het bijna Koningsdag is leek het mij leuk om een aantal ‘oranje’ recepten online te plaatsen. Het eerste ingrediënt dat mij te binnen schoot om hiervoor te gebruiken was een wortel. Dus wat kun je maken met wortelen als hoofdbestandsdeel? Dat ook nog feestelijk is en leuk is om op Koningsdag te serveren? Een klassieke worteltaart, of wel carrot cake, natuurlijk!

Bobotie (Zuid-Afrikaanse ovenschotel)

Bobotie (Zuid-Afrikaanse ovenschotel)

Misschien ken je bobotie van het Knorr Wereldgerecht Zuid-Afrikaanse Bobotie? En wil je het gerecht een keer maken zonder een kant-en-klaar pakje te gebruiken? Dan is dit recept iets voor jou!