Zelf pindakaas maken
Prep Tijd
10minuten
Prep Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Gebruik je ongeroosterde pinda’s? Rooster deze dan eerst 15 minuten in een oven op 175 graden en laat ze een beetje afkoelen.
  2. Voeg de pinda’s toe aan een foodprocessor of blender en zet het apparaat op de hoogste snelheid. Al na enkele seconden zul je dat de pinda’s grof vermalen zijn, maar dat het allerminst lijkt op pindakaas. Vervolgens krijgt het de structuur van zand. Pas wanneer de oliën uit de pinda’s vrijkomen doordat de pinda’s heel fijn gemalen zijn ontstaat er een substantie die op pindakaas lijkt. Dit duurt zo’n vijf minuten. Je kunt natuurlijk eerder stoppen voor een pindakaas met meer stukjes of ‘m juist langer laten draaien voor een gladde pindakaas.
  3. Afhankelijk van de foodprocessor/ blender die je gebruikt kan het helpen om wat arachideolie (olie gemaakt van pinda’s) of een andere smaakloze olie toe te voegen. In mijn geval bijvoorbeeld werden alle gemalen pinda’s direct tegen de wanden van de blender geduwd wanneer ik het apparaat aanzette. Hierdoor draaide het mesblad wel, maar gebeurde er niets meer met de pinda’s. Pas na het toevoegen van een eetlepeltje arachideolie werd het ineens een geheel, kon de blender zijn werk doen en ontstond de pindakaas die op de foto’s te zien is.
  4. Voeg naar smaak zeezout toe. Voor een zoetere variant zou je bijvoorbeeld ook wat kokosbloesemsuiker of honing toe kunnen voegen. Schep de pindakaas in een potje en bewaar buiten de koelkast

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Wat vind je van dit recept?
[Gemiddelde score: 5]

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!