Kip Madeira met kastanjechampignons

Kip Madeira met kastanjechampignons

Heb je zin in een verwarmend, lekker en redelijk simpel kipgerecht met een rijke smaak? Dan is dit recept voor kip Madeira met kastanjechampignons misschien wel iets voor jou! Het gerecht is gebaseerd op een klassieke kip marsala, maar ik had de verkeerde wijn in huis (Portugese Madeira in plaats van Italiaanse marsala). Ach ja, kan gebeuren. Het gerecht kun je natuurlijk ook met andere champignons of paddenstoelen maken en smaakt goed in combinatie met bijvoorbeeld aardappelpuree of bloemkoolpuree. Overigens kan het gerecht glutenvrij bereid worden; zie daarvoor de receptuur.

Snijbonen met cannellini bonen, gremolata en pijnboompitten

Snijbonen met cannellini bonen, gremolata en pijnboompitten

Heb je zin in een simpel, fris en zomers groentegerecht? En vind je bonen lekker? Dan is dit recept voor snijbonen met cannellini bonen, gremolata en pijnboompitten iets voor jou! Deze bonensalade smaakt goed op kamertemperatuur, maar is ook lekker als het warm is. In plaats van cannellini bonen kun je overigens ook andere (witte) bonen, kikkererwten of linzen gebruiken. Ben je geen kleine eter? Serveer dit gerecht dan met zoiets als polenta, aardappelpuree of rijst en/ of een stukje gegrilde kip of witvis.

Kabeljauw en papillote met citroen, kappertjes en olijven

Kabeljauw en papillote met citroen, kappertjes en olijven

Heb je zin in een simpel visgerecht vol krachtige smaken dat je snel op tafel kunt zetten? En houd je van de Provençaalse en mediterrane keuken? Dan is dit recept voor kabeljauw en papillote met citroen, kappertjes en olijven iets voor jou! Je verpakt de kabeljauw samen met de andere ingrediënten in bakpapier (‘en papillote’) en stoomt de kabeljauw gaar in een klein beetje witte wijn. Het is snel klaar, gezond en ook nog eens smaakvol. Wat wil je nog meer?

Pittige Koreaanse komkommersalade (Oi-Muchim)

Pittige Koreaanse komkommersalade (Oi-Muchim)

Kun je pittig eten wel waarderen? En vind je komkommers lekker? Dan is dit recept voor een pittige komkommersalade iets voor jou! De salade is gebaseerd op het Koreaanse bijgerecht Oi-Muchim. Je kunt deze simpele salade binnen een handomdraai op tafel zetten, wat wel zo fijn is. Bovendien smaakt ‘ie ook niet verkeerd!