Chinese tomatensoep met ei
Dit is een simpel recept voor een snelle Chinese tomatensoep met ei. Je kunt zowel tomatenblokjes uit pak/ blik gebruiken (de snelste variant), verse tomaten gebruiken die je alleen klein snijdt (de iets langzamere variant) óf verse tomaten gebruiken die je eerst ontveld, ontpit en dan klein snijdt (de meest tijdrovende variant). Ik zou voor #1 of #3 gaan. Ik kies gemakshalve bijna altijd voor tomatenblokjes uit pak.
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Porties Prep Tijd
2personen 10minuten
Kook Tijd
10minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Breng de bouillon aan de kook. Gebruik je verse tomaten die je wilt ontvellen? Snijd dan een kruisje in de bolle kant van de tomaten en dompel de tomaten 20 seconden onder in de kokende bouillon. Haal de tomaten uit de bouillon en spoel ze goed koud onder de kraan. Verwijder het velletje, snijd de tomaten in kwarten en verwijder de zaadjes. Snijd de tomaten vervolgens in kleine blokjes.
  2. Snijd de bosui in schuine ringen en de plakjes gember in kleine luciferstokjes. Zet een wok of een soeppan op hoog vuur en voeg een klein beetje olie naar keuze toe. Voeg de gember en het grootste gedeelte van de bosui toe (houd een klein beetje apart ter garnering). Roerbak de gember en bosui een minuutje, voeg de tomatenblokjes toe en bak deze ook een minuutje.
  3. Voeg vervolgens de bouillon toe en laat de soep drie minuten koken. Kluts ondertussen het ei. Doe daarna de sojasaus en sesamolie erbij en proef of de soep naar wens is. Voeg eventueel wat peper en zout toe, of extra sojasaus of sesamolie.
  4. Voeg heel langzaam het geklutste ei toe aan de kokende soep terwijl je voortdurend roert met je andere hand. Haal de soep van het vuur, strooi de resterende bosui er overheen en serveer de soep direct.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!