Geroosterde groenten en zoete aardappel uit de oven
Dit is een recept voor een herfstachtige, lauwwarme salade met geroosterde groenten en zoete aardappel uit de oven. Ik heb deze salade gemaakt met restjes groenten, dus je hoeft natuurlijk niet precies de onderstaande ingrediënten aan te houden. Gebruik de groenten die je lekker vindt!
Porties Prep Tijd
1persoon 10minuten
Passieve Tijd
30minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 10minuten
Passieve Tijd
30minuten
Ingrediënten
Marinade voor de geroosterde groenten
Sladressing
Instructies
  1. Verwarm een oven voor op tweehonderd graden.
  2. Snijd de wortelen in de lengte doormidden. Snijd de paprika in grove stukken. Snijd de zoete aardappel, courgette en aubergine in stukken van ongeveer 2 cm groot. Snijd de tomaat in acht partjes. Snijd de ui door de helft en snijd beide helften nogmaals doormidden.
  3. Meng de marinade voor de groenten door elkaar en verspreid over de groenten.
  4. Plaats alle ingrediënten, met uitzondering van de tomaat, pompoenpitten en rucola, in het midden van de voorverwarmde oven. Rooster de groenten ongeveer vijftien a twintig minuten (totdat de ingrediënten zo goed als gaar zijn).
  5. Hussel de ingrediënten even door elkaar en voeg de tomaat en de pompoenpitten toe. Rooster alle ingrediënten nog tien minuten. Zelf had ik de oven nu op 220 graden gezet zodat de groenten iets sneller een kleurtje zouden krijgen.
  6. Vermeng ondertussen de ingrediënten voor de sladressing door elkaar. Vermeng, als de groenten en zoete aardappel geroosterd zijn, het grootste gedeelte van de dressing over de rucola totdat alle rucola bedekt is met een klein laagje dressing. Sprenkel de overgebleven dressing over de groenten en serveer direct.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!