Kerriesoep met wortel en prei
Dit makkelijke recept voor een kruidige en romige kerriesoep met als hoofdingrediënten wortel en prei is genoeg voor een grote kom. Serveer de soep met brood als je erge trek hebt.
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
5minuten 20minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 5minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
5minuten 20minuten
Ingrediënten
Garnering
Instructies
  1. Maak de prei schoon en snijd deze in halve ringen. Schil de wortels en snijd ze in stukjes. Snipper het sjalotje en hak de teentjes knoflook fijn.
  2. Zet een pan op het vuur met een klein laagje olie erin en fruit het sjalotje een minuut. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuutje. Doe dan de kerriepoeder, kurkuma, djintan en ketoembar erbij en bak nog 2 minuten.
  3. Voeg de prei toe, bak nog 2 minuten.
  4. Doe de wortelen erbij, evenals de groentebouillon en de gembersiroop. Breng aan de kook. Laat de soep met een deksel op de pan op een laag pitje zo’n 15 minuten koken. Haal de deksel van de pan en kook de soep nog enkele minuten.
  5. Pureer de soep met een staafmixer of doe de soep in een blender of keukenmachine en pureer de soep totdat de soep de gewenste consistentie heeft bereikt. Je kunt ervoor kiezen om de soep helemaal glad te pureren of een beetje grof te houden. Voeg eventueel wat water toe als de soep erg dik is.
Garnering
  1. Snijd een bosuitje in schuine plakjes en garneer de soep ermee.
  2. Schenk voorzichtig de gewenste hoeveelheid room over de soep en probeer een mooi motiefje te maken.
  3. Optioneel: voeg een theelepel of twee sambal toe.
  4. Optioneel: voeg wat gebakken spekjes toe.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!