Mac ’n Cheese met broccoli en Griekse yoghurt
Dit is een recept voor een macaroni en kaas ovenschotel met broccoli en Griekse yoghurt. Tip: voeg voor een niet-vegetarische variant ook eens 75 gram hamblokjes, beenhamreepjes of gekookte/ gerookte kipreepjes toe. Overigens kun je in plaats van macaroni natuurlijk ook elke andere pasta gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan penne of fusilli.
Porties Prep Tijd
1persoon 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Porties Prep Tijd
1persoon 10minuten
Kook Tijd
20minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar het kookvocht, want daar kun je de kaassaus uiteindelijk iets mee verdunnen. Gaar ondertussen de broccoli op de manier die je wilt (+- 7 minuten stomen, 15 minuten roosteren of 5 minuten koken).
  2. Verhit ondertussen een laagje olijfolie in een sauspannetje. Voeg de gesnipperde ui en de fijngehakte knoflook toe. Fruit deze ingrediënten 8 minuten op laag/ middelmatig vuur. Voeg dan de bloem toe en bak de bloem een minuut mee onder voortdurend roeren. Voeg vervolgens beetje bij beetje de melk toe terwijl je goed blijft roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Voeg dan de Griekse yoghurt toe en roer ook deze goed door de saus. Doe daarna de mozzarella en Parmezaanse kaas erbij; roer ook die goed door de saus zodat de kazen smelten.
  3. Breng de saus vervolgens op smaak met de Italiaanse kruiden en wat peper en zout. Voeg tot slot een paar eetlepels kookvocht van de pasta toe om de saus tegelijkertijd iets te verdunnen en te binden.
  4. Doe de gekookte macaroni en de gegaarde broccoli bij de saus en meng alles goed door elkaar. Merk je dat je erg weinig saus hebt? Voeg dan nog wat kookvocht toe. Doe de pasta in de ovenschotel en strooi de resterende mozzarella en Parmezaanse kaas eroverheen. Zet de ovenschotel tot slot een minuut of 6 direct onder de hete grill (of totdat de kaas gesmolten en goudbruin is).

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!