Wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa

Wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa

Heb je zin in gezonde, lekkere en smaakvolle taco’s of wraps met vis? Dan is dit recept voor wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa waarschijnlijk iets voor jou! De ietwat pittige vis vormt een harmonieus geheel met de zoete mais-bonensalsa en de koolsla die juist een beetje zuur is. Het recept kan met elke stevige vis gemaakt worden. Ik heb gekozen voor tilapia, maar je kunt ook gaan voor vis zoals kabeljauw, pangasius of zalm. Het is maar net welke je het lekkerst vindt!

Mac ’n Cheese met broccoli en Griekse yoghurt

Mac ’n Cheese met broccoli en Griekse yoghurt

Het is dan wel zomer, maar helaas is het weer daar momenteel niet echt naar. (Volgens mij zei ik iets soortgelijks toen ik mijn flespompoen chili met je deelde, dus ik val een béétje in herhaling. Maar aan de temperatuur en de regen kan ik helaas niet echt iets veranderen.) Vandaar dat ik maar dit recept voor typisch Amerikaanse comfort food met je deel. Nou ja, ’typisch’ is in dit geval niet helemaal van toepassing. Deze Mac ’n Cheese met broccoli en Griekse yoghurt is namelijk ietsjes lichter dan normaal. En er zit groente in.

Kip fricassee met champignons, wortelen en dragon

Kip fricassee met champignons, wortelen en dragon

Heb je zin in een eenvoudige, lekkere en complete maaltijd met kip die relatief snel klaar te maken is? En vind je de smaken uit de Franse keuken lekker? Dan is dit recept voor een Franse kip fricassee met champignons, wortelen en dragon waarschijnlijk iets voor jou. Deze kip fricassee kan binnen een half uurtje op tafel staan en kun je natuurlijk ook bereiden met andere groenten (zoals paprika of prei). En ben je geen fan van de smaak van dragon? Vervang deze dan gewoon door kruiden die je wel lekker vindt. Het gerecht smaakt bijvoorbeeld ook goed met peterselie en tijm!

Indiase kip tandoori

Indiase kip tandoori

Wil je een keer zelf kip tandoori maken zonder pakjes en zakjes? Dan is dit kip tandoori recept iets voor jou! Het gerecht lijkt niet op het gelijknamige Knorr Wereldgerecht, maar dat gerecht heeft bij mijn weten ook weinig met een traditionele Indiase kip tandoori te maken. Ik wil overigens niet beweren dat mijn versie wél 100% traditioneel is, dat is zeker niet het geval. Het komt echter wel iets dichter in de buurt!

Havermout bananenbrood met pindakaas en chocolade

Havermout bananenbrood met pindakaas en chocolade

Dit is een recept voor een relatief gezond bananenbrood met pindakaas en chocolade. Het simpele bananenbrood is gemaakt van havermout en het bevat géén bloem, géén boter en slechts een klein beetje honing i.p.v. een grote hoeveelheid kristalsuiker.

Gevulde courgette bootjes met bulgur

Gevulde courgette bootjes met bulgur

Dit is een simpel recept voor gevulde courgette bootjes. Vanwaar de naam courgette bootjes? Wanneer je een courgette in de lengte doormidden snijdt en het vruchtvlees eruit haalt, dan houd je twee delen over die de vorm van een bootje hebben. Je kunt deze bootjes vullen met werkelijk van alles. Ik heb gekozen voor een vegetarische vulling, onder andere gemaakt van het vruchtvlees van de courgette, een beetje paprika en bulgur (bulgur is een graanproduct uit het Midden-Oosten). De rest van de ingrediënten vind je in het recept!