Wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa

Wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa | Gewooneenfoodblog.nl

Heb je zin in gezonde, lekkere en smaakvolle taco’s of wraps met vis? Dan is dit recept voor wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa waarschijnlijk iets voor jou! Dit gerecht:

  • Staat binnen een half uurtje op tafel
  • Kan met elke stevige vis gemaakt worden (ik koos voor tilapia)
  • Is een beetje pittig, zoet en zuur
  • Kan ook gebruikt worden voor taco’s
  • Smaakt ook prima zonder de koolsla of salsa (als je niet zoveel honger hebt)
  • Is glutenvrij indien je maistortilla’s gebruikt

Ga direct naar het onderstaande recept

Over de wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa

Volgens mij schrijf ik dit elke keer als ik een recept met vis op de blog plaats, maar van mijn voornemen om iets vaker vis te eten is wederom weinig terecht gekomen. De laatste keer is namelijk alweer enige tijd geleden. (Toen ik deze rijstsalade met makreel en bieten at, om precies te zijn.) Ik merk toch dat ik ’s avonds het merendeel van de tijd vegetarisch eet. Laatst liep ik echter door de supermarkt en toen zag ik dat tilapia filets in de aanbieding waren. Ik dacht: “Daar kan ik wel iets van een curry mee maken voor vanavond!” Uiteindelijk had ik toch weer een vegetarische curry gemaakt, waardoor ik met de tilapia achterbleef. Omdat ik er een paar dagen later toch iets mee moest doen heb ik maar deze wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa gemaakt.

Wraps met vis en kleurrijke koolsla maken | Gewooneenfoodblog.nl

Vis, kleurrijke koolsa en mais-bonensalsa vormen een harmonieus geheel

Zoals de naam van het recept al doet vermoeden bestaat het gerecht uit drie onderdelen die apart worden bereid. De vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa. Nou ja, vier eigenlijk. Als je de wraps meetelt.

De drie hoofdonderdelen van de wraps met vis, koolsla en salsa vormen een vrij harmonieus geheel. De vis is een beetje pittig, de kleurrijke koolsla smaakt juist wat zurig en de mais-bonensalsa is zoet van smaak. Ook vormt de knapperige koolsla een mooi contrast met de salsa die zachter van textuur is.

Kleurrijke koolsla voor vis taco's | Gewooneenfoodblog.nl

Over de vis in de wraps

Zoals gezegd heb ik tilapia gebruikt. Je kunt echter elke soort stevige witvis gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan kabeljauw of pangasius. Ook niet witte vis, zoals zalm, zou een mogelijkheid zijn. Het is maar net wat je lekker vindt. Welke vis je ook kiest, deze wordt eerst kort gemarineerd in een mengsel van o.a. chilipoeder, paprikapoeder en gemalen komijnzaad voordat ‘ie gebakken wordt. Het bakken van tilapia filets duurt hoogstens vijf minuten, dus dat is ideaal. Daarna kun je de vis eenvoudig in grote stukjes scheuren.

Mais-bonensalsa voor wraps met vis | Gewooneenfoodblog.nl

Over de kleurrijke koolsla

Het volgende onderdeel van de wraps met vis is de kleurrijke koolsla. Om de naam van dit onderdeel recht te doen heb ik rode kool gebruikt. Deze is rauw super knapperig en dient zeer dun gesneden te worden. Als je daar niet zo van houdt, dan kun je ook spitskool gebruiken. Om er wat meer kleur in aan te brengen heb ik er ook voor gekozen om twee soorten paprika toe te voegen. Bovendien zijn paprika’s natuurlijk veel voorkomend in (het westerse beeld van) Mexicaans eten. Zoals deze gevulde wraps. Omdat ik nog een geel pepertje had liggen heb ik ook deze toegevoegd. In plaats daarvan kun je ook een andere kleur peper gebruiken (of deze achterwege laten). Tot slot voegt een lente-ui nog wat kleur en smaak toe.

Mexicaanse vis taco's maken | Gewooneenfoodblog.nl

De koolsla is vervolgens op smaak gebracht met een teentje knoflook, verse koriander, Griekse yoghurt en limoensap. Erg simpel. In plaats van Griekse yoghurt kun je overigens ook prima zoiets als zure room gebruiken. Of kwark.

Over de mais-bonensalsa

Een gedachte die men soms heeft is dat salsa altijd gepureerd is. De potjes salsa in supermarkten zijn immers gepureerde sauzen. Echter zou je volgens mij elk mengsel van kleingesneden bonen, groenten en/ of fruit dat je bij een Mexicaanse maaltijd serveert wel een salsa kunnen noemen. Zo ook deze mais-bonensalsa met daarin natuurlijk mais en bonen. (En een kleine rode ui.) Ik heb gekozen voor zwarte bonen, maar kidneybonen zouden eventueel ook kunnen. De zwarte bonen geven het gerecht wat extra proteïne; de mais zorgt voor een zoete ondertoon. De simpele salsa is voor de rest aangevuld met een beetje limoensap, olijfolie en verse koriander.

Mexicaanse wraps met vis maken | Gewooneenfoodblog.nl

Vis wraps met kleurrijke koolsla, mais-bonensalsa maken

Hoewel de maaltijd uit een aantal onderdelen bestaat, zijn de vis wraps met kleurrijke koolsla, mais-bonensalsa erg makkelijk om te maken. Bovendien kun je de maaltijd zeker binnen een half uurtje op tafel zetten.

Voor de marinade van de vis hoef je alleen wat specerijen uit potjes te scheppen en deze te mengen met olijfolie. Vervolgens wentel je de tilapia filets (of andere vis) erin om en ga je verder met de koolsla.

Om de kleurrijke koolsla te maken snijd je gewoon de aangegeven groenten klein en meng je deze door elkaar. Voeg daarna de Griekse yoghurt, het limoensap en wat fijngesneden koriander toe en meng alles wederom goed door elkaar. Breng de koolsla tot slot op smaak met wat witte en/ of zwart peper en een klein beetje zout.

Vis wraps met kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa | Gewooneenfoodblog.nl

Dan resteert alleen nog het makkelijkste deel van het recept. De mais-bonensalsa. Trek daarvoor de blikjes mais en zwarte bonen open en spoel deze goed af onder de kraan. Doe ze bij elkaar en meng er wat olijfolie, limoensap en verse koriander doorheen. En natuurlijk wat peper en een klein beetje zout.

Vervolgens is het een kwestie van het bakken van de vis en het opwarmen van de gewenste hoeveelheid wraps. Ik heb gekozen voor één wrap per persoon, maar er is meer dan genoeg om twee wraps p.p. mee te beleggen. Ik had echter ook gewoon wat van de vis, koolsla en salsa zonder wrap gegeten. Overigens kun je elke soort tortilla/ wrap/ taco gebruiken. Het is maar net welke je het lekkerst vindt.

Vis wrap met koolsa en bonensalsa | Gewooneenfoodblog.nl

Recept wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa

Recept Afdrukken
Wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa
Dit is een recept voor wraps met vis, zelfgemaakte koolsla en een salsa van mais en zwarte bonen. Voor die salsa heb ik een klein blikje zwarte bonen en een klein blikje mais van Bonduelle gebruikt; vandaar de 140 gram mais en 130 gram zwarte bonen. Die verhouding hoeft niet precies aangehouden te worden als je andere blikjes of verse mais en bonen gebruikt. Overigens is het best een flinke maaltijd. Je kunt best de salsa of koolsla achterwege laten als je niet zoveel trek hebt.
Maaltijd Diner
Keuken Mexicaans
Bereidingstijd 25 minuten
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Vis + Marinade
Kleurrijke koolsla
Mais-bonensalsa
Voor erbij
  • 2 wraps of meer indien gewenst
Maaltijd Diner
Keuken Mexicaans
Bereidingstijd 25 minuten
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Vis + Marinade
Kleurrijke koolsla
Mais-bonensalsa
Voor erbij
  • 2 wraps of meer indien gewenst
Instructies
Vis + Marinade
  1. Meng de specerijen goed door de olijfolie. Proef een heel klein beetje van de marinade en voeg naar wens nog peper en zout toe. Ik had wel wat witte peper, maar bijna geen zout toegevoegd. Leg de tilapia in de marinade en wentel de filets een paar keer om zodat ze helemaal bedekt zijn met de marinade.
Koolsla
  1. Meng alle ingrediënten voor de kleurrijke koolsla door elkaar. Je mag best wat hardhandig te werk gaan terwijl je de Griekse yoghurt en citroensap door de rode kool heen mengt; op die manier wordt de kool wat zachter van textuur. Het aangegeven gele pepertje is optioneel. Als je niet zo van pittig houdt, dan kun je deze prima achterwege laten. Ook kun je de peper vervangen door een rode Spaanse peper of door een groene Mexicaanse ja­la­pe­ño peper.
Mais-bonensalsa
  1. Trek de blikjes open en spoel de mais en zwarte bonen (of bijvoorbeeld kidneybonen of zwartoog bonen) goed af onder de koude kraan. Laat de mais en bonen vervolgens goed uitlekken. Meng de uitgelekte mais en zwarte bonen door elkaar en voeg de rest van de ingrediënten toe.
Vis bakken + wraps opwarmen
  1. Zet een pan op het vuur en verhit een heel klein laagje olie in de pan. Bak de tilapia filets 2,5 minuut per kant op hoog vuur. Haal de tilapia filets uit de pan en laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. Verwarm ondertussen de gewenste hoeveelheid wraps volgens de manier zoals aangegeven op de verpakking. Scheur tot slot de filets in grote stukken zodra ze een beetje zijn afgekoeld.
Notities

Indien gewenst kun je de wraps nog serveren met extra Griekse yoghurt (of kwark/ zure room), extra limoen en dingen zoals avocado, guacamole en tacosaus.

Deel dit Recept

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *