Pompoencurry met kikkererwten, sperziebonen en kokosmelk

Pompoencurry met kikkererwten, sperziebonen en kokosmelk

Het is hier misschien een béétje aan de late kant voor, maar bij deze wens ik je toch nog het allerbeste voor 2019! Degenen die al een tijdje zijn aangemeld voor mijn nieuwsbrief, hebben misschien wel gemerkt dat deze blog een tijdje stil heeft gestaan. Maar een nieuw jaar biedt natuurlijk nieuwe kansen, dus ik wilde weer eens een recept met je delen. Uiteindelijk is dat dit recept voor een verwarmende vegetarische curry met pompoen, kikkererwten, sperziebonen en kokosmelk geworden. Deze pompoencurry heeft een Indiaas accent en is op smaak gebracht met o.a. kaneel, kardemom en komijnzaad. Serveer de curry bijvoorbeeld met zilvervliesrijst, naan en een verfrissende raita.

Flespompoensoep met geroosterde kikkererwten

Flespompoensoep met geroosterde kikkererwten

Ik wilde eigenlijk een recept voor een maaltijdsalade met je delen, maar gezien het weer van deze week leek een verwarmende maaltijdsoep mij iets toepasselijker. Het werd dan ook tijd om mijn recept voor een flespompoensoep met geroosterde kikkererwten eens voor je uit te werken. Deze glutenvrij en veganistische soep is redelijk eenvoudig te maken en staat in ongeveer 45 minuten op tafel. Door de geroosterde kikkererwten en de gebruikte specerijen heeft de flespompoensoep een beetje een Noord-Afrikaans tintje gekregen. Overigens bevat de maaltijdsoep ook nog paprika’s en wortelen, maar die kun je eventueel weglaten als je ze niet wilt gebruiken. Voeg dan gewoon wat minder bouillon en specerijen toe aan de soep.

Wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa

Wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa

Heb je zin in gezonde, lekkere en smaakvolle taco’s of wraps met vis? Dan is dit recept voor wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa waarschijnlijk iets voor jou! De ietwat pittige vis vormt een harmonieus geheel met de zoete mais-bonensalsa en de koolsla die juist een beetje zuur is. Het recept kan met elke stevige vis gemaakt worden. Ik heb gekozen voor tilapia, maar je kunt ook gaan voor vis zoals kabeljauw, pangasius of zalm. Het is maar net welke je het lekkerst vindt!

Tempeh saté met pittige pindasaus

Tempeh saté met pittige pindasaus

Heb je zin in een veganistische variant op kipsaté? Of heb je juist zin in kipsaté, maar wil je best eens een veganistische versie uitproberen? Dan is dit recept voor tempeh saté met zelfgemaakte pittige pindasaus iets voor jou! De satés zijn erg makkelijk te maken en worden gewoon gemaakt met supermarktingrediënten. Bovendien kun je de tempeh satés in de pan, op de barbecue of in de oven bereiden. Het is maar net wat je handig vindt. Ideaal, toch?

Nepalese Dal Bhat Tarkari (Milde groentecurry met rijst en linzensoep)

Nepalese Dal Bhat Tarkari (Milde groentecurry met rijst en linzensoep)

Heb je zin in een simpele, kruidige en vegetarische curry? Dan is dit recept voor een Nepalese tarkari iets voor jou! Ik heb ervoor gekozen om het gerecht met aardappelen, wortelen en sperziebonen te maken, maar je kunt elke groente gebruiken die je wilt. In de beschrijving van dit recept geef ik enkele mogelijkheden daarvoor. Het gerecht wordt vaak geserveerd met rijst en een dikke linzensoep. Het heet dan ‘Dal Bhat Tarkari’. Ook voor die soep geef ik je een makkelijk receptje!

Indiase kip tandoori

Indiase kip tandoori

Wil je een keer zelf kip tandoori maken zonder pakjes en zakjes? Dan is dit kip tandoori recept iets voor jou! Het gerecht lijkt niet op het gelijknamige Knorr Wereldgerecht, maar dat gerecht heeft bij mijn weten ook weinig met een traditionele Indiase kip tandoori te maken. Ik wil overigens niet beweren dat mijn versie wél 100% traditioneel is, dat is zeker niet het geval. Het komt echter wel iets dichter in de buurt!

Milde curry met kip, Chinese kool en yoghurt

Milde curry met kip, Chinese kool en yoghurt

Heb je zin in een rijkelijk gevulde, gezonde en smaakvolle eenpansmaaltijd waarvoor je geen uren in de keuken hoeft te staan? En vind je curry’s lekker? Dan is dit recept voor een milde Indiase curry met kip, Chinese kool en yoghurt misschien wel iets voor jou! Deze curry staat binnen een half uurtje op tafel, bevat iets meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groenten en is goed gekruid (maar niet té pittig).

Simpele geroosterde bloemkoolsoep met knoflook

Simpele geroosterde bloemkoolsoep met knoflook

Heb je met dit gure winterse weer zin in een verwarmende, smaakvolle en gezonde soep? En heb je géén zin om fanatiek in de keuken bezig te zijn? Dan is deze soep van geroosterde bloemkool en geroosterde knoflook waarschijnlijk iets voor jou! Het maken van de soep kost wel wat tijd aangezien de bloemkool en knoflook ongeveer 45 minuten geroosterd moeten worden in een oven, máár je hoeft zelf maar een minuut of tien echt actief iets te doen. Ideaal, toch?

Broccolisoep met kokosmelk en spinazie

Broccolisoep met kokosmelk en spinazie

Heb je tijdens de decembermaand misschien iets teveel genoten van al die lekkere hapjes en drankjes? En heb je je voorgenomen om in januari weer wat gezonder te eten of een beetje op de calorieën te letten? Dan is deze broccolisoep met kokosmelk en spinazie iets voor jou! De soep is heel simpel om te maken, staat binnen een half uurtje op tafel en is ook nog eens budgetvriendelijk. Ideaal, toch?

Telor kecap (Eieren in ketjapsaus)

Telor kecap (Eieren in ketjapsaus)

Vind je gekookte eieren lekker? En houd je van de Indonesische keuken? Dan is dit telor kecap recept waarschijnlijk wel iets voor jou! Telor kecap is…