Rode kool stoofpot met schouderkarbonades, kersen en wijn

Rode kool stoofpot met schouderkarbonades, kersen en wijn

Heb je zin in een makkelijke stoofschotel met varkensvlees? En vind je rode kool lekker? Dan is dit recept voor een rode kool stoofpot met schouderkarbonades, kersen en wijn waarschijnlijk iets voor jou! Naast de ingrediënten die genoemd zijn in de titel bevat het gerecht onder andere karwijzaad, kruidnagel en tijm. Heb je een van deze ingrediënten niet in huis of ben je geen fan van de smaak van een van de ingrediënten? Dan kun je deze natuurlijk achterwege laten en smaakt de stoofschotel alsnog prima. Overigens zou je ook kunnen kiezen voor de meer klassieke toevoeging van appel in plaats van kersen, indien je dat lekkerder lijkt.

Wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa

Wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa

Heb je zin in gezonde, lekkere en smaakvolle taco’s of wraps met vis? Dan is dit recept voor wraps met vis, kleurrijke koolsla en mais-bonensalsa waarschijnlijk iets voor jou! De ietwat pittige vis vormt een harmonieus geheel met de zoete mais-bonensalsa en de koolsla die juist een beetje zuur is. Het recept kan met elke stevige vis gemaakt worden. Ik heb gekozen voor tilapia, maar je kunt ook gaan voor vis zoals kabeljauw, pangasius of zalm. Het is maar net welke je het lekkerst vindt!

Pittige tofu met sesamzaadjes, gember en groenten

Pittige tofu met sesamzaadjes, gember en groenten

Heb je zin in een vegetarische wokschotel met een beetje pit? Dan is dit recept voor pittige tofu met sesamzaadjes, gember en groenten iets voor jou! Natuurlijk kun je het gerecht zo pittig maken als je zelf wilt door de hoeveelheid Sriracha in de saus aan te passen. Ook kun je het gerecht gemakkelijk veganistisch en/ of glutenvrij maken, indien je dat wilt. Serveer de wokschotel bijvoorbeeld met zilvervliesrijst of noedels voor een complete, lekkere en redelijk gezonde maaltijd!

Rode kool ovenschotel met zoete aardappelen en hamlappen

Rode kool ovenschotel met zoete aardappelen en hamlappen

Heb je zin in een simpele ovenschotel? Dan is dit recept voor een rode kool ovenschotel met zoete aardappelen en hamlappen misschien wel iets voor jou! De ovenschotel duurt wel eventjes om te maken, maar driekwart van de tijd hoef je niet op te letten. Bovendien smaakt het de volgende dag nóg beter, dus maak gerust te veel. Overigens kan de ovenschotel natuurlijk ook met ander vlees gemaakt worden; denk aan gehakt of bacon. Überhaupt geen zin in vlees? De ovenschotel smaakt met alleen rode kool en zoete aardappelen ook lekker!

Zomerse groentesalade uit de wok

Zomerse groentesalade uit de wok

Heb je zin in een simpele, kleurrijke en smaakvolle salade? Dan is deze zomerse groentesalade uit de wok misschien wel iets voor jou! De salade bevat zes verschillende groenten, waaronder rode kool, wortelen en sugar snaps. (Uiteraard kun je ook groenten gebruiken die jíj lekker vindt.)

Rode kool met appel en rozijnen

Rode kool met appel en rozijnen

Hoewel rode kool vrijwel het gehele jaar verkrijgbaar is associeer ik de groente toch met de herfst en de winter. Aangezien het al december is, werd het de hoogste tijd om eens een rode kool recept toe te voegen aan m’n foodblog! Ik heb gekozen voor een redelijk klassiek recept met rode kool, appel en rozijnen. Daarnaast worden onder meer kruidnagels, laurierblaadjes en een kaneelstokje toegevoegd. Benieuwd naar het hele recept? Bekijk dan de blogpost!