Mac ’n Cheese met broccoli en Griekse yoghurt

Mac ’n Cheese met broccoli en Griekse yoghurt

Het is dan wel zomer, maar helaas is het weer daar momenteel niet echt naar. (Volgens mij zei ik iets soortgelijks toen ik mijn flespompoen chili met je deelde, dus ik val een béétje in herhaling. Maar aan de temperatuur en de regen kan ik helaas niet echt iets veranderen.) Vandaar dat ik maar dit recept voor typisch Amerikaanse comfort food met je deel. Nou ja, ’typisch’ is in dit geval niet helemaal van toepassing. Deze Mac ’n Cheese met broccoli en Griekse yoghurt is namelijk ietsjes lichter dan normaal. En er zit groente in.

Witlof met pancetta, ricotta en Parmezaanse kaas

Witlof met pancetta, ricotta en Parmezaanse kaas

Heb je zin in een variant op de klassieke ovenschotel met witlof, ham en kaas? En vind je de smaken uit de Italiaanse keuken lekker? Dan is dit recept voor witlof met pancetta, ricotta en Parmezaanse kaas iets voor jou! Omdat het bij het Italiaanse thema van dit recept past heb ik een simpele tomatensaus gemaakt waarop ik de witlof heb gelegd. Dat past er prima bij, maar het is niet noodzakelijk voor het welslagen van het recept. Je zou deze dus achterwege kunnen laten of bijvoorbeeld kunnen vervangen door een laag aardappelpuree zodat de witlofschotel een complete maaltijd wordt.

Spinazie pesto met peterselie

Spinazie pesto met peterselie

Houd je van groene pesto en wil je er eens een variant op maken? Of ben je bijvoorbeeld niet zo dol op basilicum en kun je wel een recept gebruiken voor een pesto zónder basilicum? In dat soort gevallen is deze groene pesto met spinazie en peterselie iets voor jou! De blogpost bevat tevens een voorbeeld waarbij deze pesto gebruikt wordt als dressing voor een zomerse salade met o.a. gemengde sla, blauwe bessen en hazelnoten.

Gehaktballetjes met pittige tomatensaus

Gehaktballetjes met pittige tomatensaus

Houd je van een beetje spicy? Dan is dit simpele recept voor gehaktballetjes met pittige tomatensaus iets voor jou! Houd je juist niet van spicy? Niets aan de hand, je kunt het recept namelijk makkelijk aanpassen. De gehaktballetjes zijn leuk voor bij een borrel, maar ook ideaal voor bij een makkelijke avondmaaltijd. Serveer ze dan bijvoorbeeld met in de oven gebakken aardappelen en wat groenten.

Courgettesoep met rucola

Courgettesoep met rucola

Krijg je van het herfstweer zin in een makkelijk soepje? Probeer dan eens dit simpele recept voor courgettesoep met rucola. Garneer de soep bijvoorbeeld met geroosterde pijnboompitten, cherrytomaatjes en uitgebakken spekjes. Dit zijn stuk voor stuk ingrediënten die goed samen gaan met zowel courgette als rucola. Een klein handje Parmezaanse kaas door de soep zou ook erg lekker zijn (maar die was ik vergeten toe te voegen, helaas). Serveer de courgettesoep bijvoorbeeld met een vers afgebakken ciabattabroodje, belegd met tomaat en gegratineerde mozzarella!

Minestrone (Italiaanse groentesoep)

Minestrone (Italiaanse groentesoep)

Op frisse herfstdagen heb ik af en toe zin in een kom warme, rijkelijk gevulde soep. Zoals vandaag, ik kreeg opeens zin om minestrone soep te maken. Voor minestrone is echter niet echt een vast recept. Mijn makkelijke versie is dan ook voornamelijk gebaseerd op ingrediënten die ik al in huis had. Deze minestrone bevat onder andere aardappelen, wortelen, courgette, bleekselderij, cannelloni bonen, spinazie en Pipe Rigate.

Tagliatelle met spinazie, tomaatjes en spek

Tagliatelle met spinazie, tomaatjes en spek

Dit is een héél simpel recept voor een pastagerecht met spinazie dat je binnen een kwartiertje op tafel kunt zetten. Bovendien smaakt het nog heerlijk ook! De hoofdingrediënten voor dit gerecht zijn verse spinazie, cherrytomaatjes en spekjes, maar de ui, knoflook en gember zijn eigenlijk even belangrijk. Geroosterde pijnboompitjes maken de pasta helemaal af.

Rode bietenrisotto met appel en rode wijn

Rode bietenrisotto met appel en rode wijn

Dit is een simpel recept voor een rode bietenrisotto met appel, bleekselderij en rode wijn. Risotto is eerlijk gezegd iets wat ik heel weinig eet. Ik heb namelijk altijd het idee dat het veel werk is (aangezien je erbij moet blijven en moet blijven roeren in een pannetje). Ik ben echter blij dat ik voor het eerst in maanden weer een keer risotto had gemaakt! Deze rode bietenrisotto smaakt namelijk goed.