Nectarine zomerfruit crumble met haver en kokos
Dit is een recept voor een makkelijke en ietwat gezondere crumble met een vulling van nectarines en zomerfruit. Je kunt zowel je favoriete verse zomervruchten gebruiken als bevroren vruchten (die hoef je niet eerst te ontdooien). De kokos in de crumble kun je eventueel achterwege laten en vervangen door extra havermout, amandelschaafsel of een handje van je favoriete noten.
Porties Prep Tijd
3-6personen 10minuten
Kook Tijd
45minuten
Porties Prep Tijd
3-6personen 10minuten
Kook Tijd
45minuten
Ingrediënten
Nectarine-zomerfruit vulling
Haver-kokos crumble
Instructies
  1. Verwarm een oven voor op 180 graden.
  2. Verwijder de pitten van de nectarines en snijd de nectarines in dunne plakjes. Je zou de nectarines eventueel eerst kunnen schillen; ik heb dat niet gedaan. Meng de plakjes nectarine vervolgens door de rest van de ingrediënten voor de vulling.
  3. Meng de havermout, havermeel, kokossnippers, kaneel en eventueel een heel klein beetje zeezout door elkaar. Doe de kokosolie en het water erbij en hussel alles goed door elkaar zodat er een beetje dikke klontjes/ brokjes ontstaan.
  4. Leg het fruit onderin een ovenschaal. Leg de crumble erbovenop. Zet de ovenschaal midden in de voorverwarmde oven. De nectarine zomerfruit crumble moet ongeveer drie kwartier a 55 minuten in de oven. Je moet het zomerfruit een beetje zien borrelen aan de zijkant en de crumble moet goudbruin zijn.
  5. Houd het gerecht na een half uurtje goed in de gaten, het zou zonde zijn als de bovenkant ineens te donker wordt. Zet de oventemperatuur eventueel lager, naar 160 graden, als je merkt dat de crumble te snel verkleurt.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!