Noedelsalade met courgette, sojabonen en tahini
Dit is een recept voor een eenvoudige veganistische salade met Chinese invloeden. Enkele ingrediënten zijn misschien wat minder makkelijk verkrijgbaar (de Shaoxing rijstwijn en zwarte rijstazijn), maar in het recept vind je alternatieven voor beide ingrediënten. Ze achterwege laten is ook een optie. Overigens zou je de tahini ook kunnen vervangen door pindakaas of je favoriete notenboter.
Porties Prep Tijd
1portie 15minuten
Porties Prep Tijd
1portie 15minuten
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
Tahinidressing
Instructies
  1. Gaar de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking (meestal +-4 a 5 minuten koken of weken in heet water). Spoel de noedels goed koud onder de kraan en laat ze uitlekken. Spoel ondertussen de edamame (sojabonen) uit blik goed af of zorg dat edamame uit de diepvries ontdooid zijn.
  2. Snijd de courgette en wortelen met een spiraalsnijder in slierten of met een dunschiller in linten. Snij de bosui in schuine ringetjes. Meng de courgette, wortelen en bosui met de gegaarde noedels en de edamame. Houd eventueel wat bosui apart zodat je deze kunt gebruiken voor de garnering.
  3. Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar. Voeg deze eventueel beetje bij beetje toe aan de tahini totdat deze smaakt zoals je wilt. Breng op smaak met wat zwarte of witte peper en eventueel wat zout (dat laatste had ik niet gedaan omdat de sojasaus ook al zoutig is).
  4. Meng de tahinidressing door de salade en strooi de sesamzaadjes, en eventueel de achtergehouden bosui, over de salade.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!