Worteltaart energieballetjes (Carrot Cake Bliss Balls)
Porties Prep Tijd
20balletjes 20minuten
Passieve Tijd
40minuten
Porties Prep Tijd
20balletjes 20minuten
Passieve Tijd
40minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Noot vooraf 1: Zijn de dadels erg droog? Breng dan een laagje water aan de kook, doe dat bij de dadels en laat de dadels tien minuten weken in het warme water voordat je ze fijnmaalt.
  2. Noot vooraf 2: Is jouw foodprocessor of blender niet zo sterk? Snijd dan eerst de wortelen in kleine stukjes of rasp de wortelen voordat je ze fijnmaalt met de rest van de ingrediënten.
  3. Doe de dadels, pecannoten, wortelen, rozijnen en gebroken lijnzaad in een foodprocessor of blender. Maal deze ingrediënten een minuut of vijf fijn (of totdat er een korrelig deegje is ontstaan). Voeg dan beetje bij beetje de kaneel, gemberpoeder, nootmuskaat en agavesiroop toe totdat de gewenste smaak is bereikt. Haal het deegje uit de foodprocessor of blender en maak er een grote bal van.
  4. (Is het deegje nog veel te plakkerig of nat? Voeg dan wat extra gebroken lijnzaad of pecannoten toe. Is het juist totáál niet plakkerig? Voeg dan nog wat dadels of agavesiroop toe.)
  5. Doe drie eetlepels kokosrasp in een kommetje. Pak nu steeds een klein stukje van het deeg, rol er een balletje van en haal het balletje door de kokosrasp totdat deze aan alle kanten is bedekt. Doe dit totdat al het deeg op is. Zelf heb ik er twintig balletjes van gemaakt.
  6. Zet de balletjes even in de koelkast zodat ze goed koud en wat harder worden.

Gewooneenfoodblog.nl op Social Media

Instagram | Pinterest | Facebook

Heb je het recept gemaakt?

Ik hoor graag wat je ervan vindt! Laat dus vooral een berichtje achter of geef het recept een rating. Heb je er een foto van gemaakt en deze gedeeld op Instagram? Tag mij dan @gewooneenfoodblog.nl zodat ik het resultaat kan zien. Daar word ik blij van!

Wat vind je van dit recept?
[Gemiddelde score: 0]

Gratis de nieuwste recepten ontvangen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste recepten? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!