Rucola salade met aardbeien, feta en komkommer

Rucola salade met aardbeien, feta en komkommer

Toen het laatst op zondag zulk mooi weer was kreeg ik gelijk al een beetje de zomer in m’n bol. Het is natuurlijk pas april, maar ik waande me toch echt even een dagje in juni of juli! Helaas ziet de weersverwachting voor de komende tijd er niet zo veelbelovend uit… dus dan moet je de zon maar in huis proberen te halen, toch? Met deze rucola salade met aardbeien, feta en komkommer voor je neus kom je een heel eind! De salade is supersnel gemaakt, zit boordevol vitamientjes en is redelijk laag in koolhydraten. Bovendien kun je de salade gemakkelijk uitbreiden met een ingrediënt of twee zodat je er een complete maaltijd van maakt. In de blog geef ik enkele suggesties daarvoor!

kabeljauw korma met kwark

kabeljauw korma met kwark

Heb je zin in een gezond, simpel en lekker Indiaas eenpansgerecht met vis? Dan is dit recept voor kabeljauw korma iets voor jou! Meestal wordt een korma gerecht gemaakt met volle yoghurt en wat room, maar deze heb ik vervangen door kwark en magere melk (kokosmelk is ook een optie). Mijn kabeljauw korma is dan ook een variant op het Indiase gerecht; zeker smaakvol, niet geheel traditioneel.

Oosterse aardappelschotel met kip en groenten

Oosterse aardappelschotel met kip en groenten

Deze aardappelschotel heeft een Oosters tintje door het gebruik van de kokosmelk, sambal en de babymais. Als je de aardappelen direct op zet en je vervolgens ontfermt over de rest van de ingrediënten, dan heb je de aardappelschotel binnen twintig minuten op tafel (mocht je op zoek zijn naar een snel recept).