Mexicaanse gevulde courgette bootjes (Vegetarisch)

Mexicaanse gevulde courgette bootjes (Vegetarisch)

Heb je zin in een redelijk gezonde maaltijd met courgette in de hoofdrol? En vind je de smaken uit de Mexicaanse keuken lekker? Dan is dit recept voor Mexicaanse gevulde courgette bootjes misschien wel iets voor jou! De eenvoudige vulling bevat enkele bekende ingrediënten uit de Tex-Mex keuken, waaronder mais, paprika, bonen en koriander. Door deze vulling in courgette bootjes in plaats van tortilla’s of taco’s te doen, bevat het gerecht wat minder koolhydraten en is het glutenvrij (mocht je dat belangrijk vinden). Overigens is dit een recept voor vegetarische courgette bootjes. Maak je liever een versie met vlees? Dan kun je de zwarte bonen vervangen door gehakt. In dat geval bevat het gerecht nog minder koolhydraten en krijg je bovendien meer proteïne binnen. Hm, waarom heb ik daar niet voor gekozen?

Griekse moussaka maken

Griekse moussaka maken

Afgelopen zomer (wat lijkt dat alweer lang geleden) plaatste ik een recept voor een vegetarische aubergineschotel met kikkererwten. Dit gerecht leek enigszins op het Libanese gerecht genaamd Maghmour, wat ook wel de “Libanese moussaka” genoemd wordt. Daarna leek het mij ook een goed idee om een recept voor een Griekse moussaka met je te delen. Nu is het dan eindelijk zover. Je kunt deze Griekse moussaka in 60 tot 90 minuten op tafel zetten, afhankelijk van je multitask-skills in de keuken. Heb je dus zin om een avondje achter het fornuis te staan en moussaka te maken? Lees dan snel het recept!

Eieren in tomatensaus (Uova al Pomodoro)

Eieren in tomatensaus (Uova al Pomodoro)

Heb je zin in een simpel, snel en smakelijk ontbijt (of lunch)? Dan is dit recept voor gepocheerde eieren in tomatensaus op Italiaanse wijze iets voor jou! Het gerecht wordt ook wel Uova in Purgatorio genoemd, ofwel ‘eieren in het vagevuur’. Klinkt dat niet als iets waar je trek van krijgt?

Spinazieschotel met gehakt en een kaaskorst

Spinazieschotel met gehakt en een kaaskorst

Op zoek naar een simpel ovenschotel recept? Maak dan eens deze spinazieschotel. De ovenschotel bestaat onder andere uit spinazie, gehakt, tomaat, aardappelen en kaas. Ik heb de aardappelpuree gemaakt met crème fraîche in plaats van melk. Deels doordat ik geen melk in huis had, deels doordat de frisse en lichtzure smaak van crème fraîche mij bij dit recept leek passen. Heb je geen crème fraîche in huis, dan kun je ook melk gebruiken.

Wrappizza met aubergine, tomaat, paprika en ham

Wrappizza met aubergine, tomaat, paprika en ham

Haal je ook wel eens een pak wraps, gebruik je er twee en blijf je achter met de rest? Vries de overgebleven wraps dan in en maak af en toe een wrappizza. De naam zegt het eigenlijk al een beetje: het is een pizza, maar dan gebruik je een wrap als bodem. Zo’n wrappizza hoeft maar een minuutje of acht de oven in, waardoor je binnen no-time een lekkere (en ietwat gezondere) pizza met verse ingrediënten op tafel kunt zetten! Voor dit recept maak ik gebruik van ham, cherrytomaatjes, aubergine en paprika, maar je kunt er natuurlijk op doen wat je lekker vindt. In de blogpost geef ik enkele suggesties.

Spaghetti met kip, geroosterde paprika, knoflook en peper

Spaghetti met kip, geroosterde paprika, knoflook en peper

Dit is een goedkoop, snel en makkelijk pasta recept met kip en groenten. Geroosterde paprika, geroosterde knoflook en rode peper dienen als basis voor een pittige saus. Garneer met Parmezaanse kaas, basilicum en luciferdunne reepjes rode peper.